Ο Μπλε Γιακάς 90,2 fm γράφει για το REVOLUTION

[COW] Tsiri Band – Revolution
blegiakas
“Και περπατώ παράλογη σ’ αντεστραμένη λογική…”

Tsiri Band! Άξιο τέκνο της ομάδας “Τσιριτσάντσουλες”, μας έρχεται από την Αθήνα και δημιουργήθηκε το 2010 για να καλυψει τις μουσικές ανάγκες των ανεξάρτητων παραγωγών της ομάδας. Στα πρώτα τους βήματα, με ενορχηστρωτή τον Νίκο Γιούσεφ, συνεργαζόταν με διάφορους μουσικους και συνέθεταν το γκρουπ ανά περίπτωση. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 όμως ξεκίνησε να εμφανίζεται σταθερά πλέον το Tsiri Band classic με την Ειρήνη Τηνιακού και τον Νίκο Γιούσεφ σε κλασικά έργα για πιάνο και πριόνι. Το 2012 ψάχνοντας τα 2 μέλη να παίξουν άλλα είδη μουσικής, ταίριαξαν με τους Γιώργο Χριστόπουλο και Φοίβο Κατσιφλώρο. Το 2014 στη θέση του Γιώργου Χριστόπουλου έρχεται ο Θοδωρής Ντιλγέρης κι έτσι δημιουργείται πλέον το Tsiri Band στην τωρινή του σταθερή μορφή.

Στις live εμφανίσεις τους εχουν εμφανιστεί με διάφορους guest όπως οι Frank & Woody Panx από τους θρυλικούς Panx Romana, Mike Πούγουνας από τους Flowers Of Romance/ Nexus/ New Zero God, Ντίνα Καφτεράνη από τις Αδέσποτες Σκύλες αλλά και τους Καθόλου Crew της underground Hip Hop σκηνής. Ο Μαρίνος Μουζάκης και ο Ελισσαίος Βλάχος από την θεατρική ομάδα των Τσιριτσάντσουλες δεν λείπουν από το live των αδερφών τους Tsiri Band, για να δίνουν το δικό τους χρώμα με την punk ερμηνεία τους.

Tον Νοέμβριο που μας πέρασε, κυκλοφόρησε το νέο τους άλμπουμ “Revolution”, που ηχογραφήκε ζωντανά στην συναυλία για τα 15 χρόνια Τσιριτσάντσουλες στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Η νέα τους δουλειά, βρίθει από ποικιλία ακουσμάτων και πειραματισμού που μαζί με την αυτοσχεδιαστική τους προσέγγιση στην μουσική αλλά και την σκηνική τους παρουσία, συνθέτουν ένα υψηλής αισθητικής σκηνικό. Μία επίκαιρη και εξωστρεφής punk όπερα, κοφτερή όσο και ο Φρασουά Βιγιόν που δεν διστάζει να φτύσει στα μούτρα ότι μας δυναστεύει.

Το άρθρο εδώ:

Comments are closed