Τσιριτσάντσουλες-Βαριετέ

AFISA 2

Ένα εξωφρενικό υπερθέαμα καμπαρέ

Συμμετέχει η Ορχήστρα των Χωμάτων

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο μεγάλο δάσκαλο Carl Valentin.

δείτε την παράσταση σε 15 επεισόδια
διαβάστε το πρωτότυπο έργο

ΔΙΑΝΟΜΗ: Νίκος Γιούσεφ, Σόνια Περλέγκα, Χριστίνα Χριστοδούλου, Μαρίνος Μουζάκης, Μήτσος Μητσόπουλος – Ελισσαίος Βλάχος (διπλή διανομή)

Κείμενα – Σκηνοθεσία:   Μαρίνος Μουζάκης
Μουσική:   Νίκος Γιούσεφ
Χορογραφίες:  Σύλβια Κατσαρού
Σκηνικά – Slides:   Διονύσης Ματαράγκας
Κοστούμια – Κούκλες – Μάσκες   Μαρία Μαρκοπούλου
Κατασκευές Σκηνικών και Μηχανισμών:   Κώστας Βαλατσός
Φωτισμοί:   Σταύρος Μαρκομιχάλης – Δήμος Κούρτογλου
Μακιγιάζ:   Αθανασία Χριστοδούλου
Κόμικς:   Νεκτάριος Παπάς
Οργάμωση Παραγωγής:   Εύα Τσακνή
Βοηθός Σκηνοθέτη:   Χριστίνα Χριστοδούλου
Βοηθός Χορογράφου:   Horje Leandro
Γραφιστική Επιμέλεια:   Ρένα Ραμούνδου
Παραγωγή Τσιριτσάντσουλες 2005

Θέατρο Βαφείο 2005 -06. Πρώτη παράσταση: 14 Μαΐου 2005. Το Βαριετέ έχει επίσης παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου  στη Λευκωσία και στο Θέατρο των Αγρών στην Κρήτη.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Το “ΒΑΡΙΕΤΈ” είναι μια παράσταση απωθημένο. Βασίστηκε σε σκόρπιο υλικό (κείμενα, μουσικές), που είχε δουλευτεί παλιότερα και που περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να παρουσιαστεί. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ομάδα μας, καθώς πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές τεχνικές δουλεμένες όλες από τον 5μελή θίασό μας. Έτσι το “ΒΑΡΙΕΤΈ”, όπως σημειώνει και ο τίτλος, αποτελεί μία ποικιλία θεατρικών τεχνικών, ήχων, χρωμάτων, σε μια παράσταση που οι κλόουν δεν έχουν κανένα λόγο να μασήσουν τα λόγια τους και να κρύψουν το θυμό και την εξεγερσιακή τους διάθεση.

Τα κείμενα αποτέλεσαν τον οδηγό μας, πάνω στον οποίον (μέσα από την διαδικασία του αυτοσχεδιασμού) χτίσαμε την τελική μορφή της παράστασής μας. Το Βαριετέ είναι μια ακόμα παραγωγή της ομάδας μας χωρίς χορηγούς και επιχορηγήσεις.
Στήθηκε αποκλειστικά και μόνο από το μόχθο και το ζήλο των ηθοποιών και των συντελεστών της. Η μουσική είναι εξ’ ολοκλήρου πρωτότυπη, με το ιδιαίτερο στυλ του UCF, ενώ τα σκηνικά, τα κοστούμια, τα σκηνικά αντικείμενα και οι μηχανισμοί,
φτιάχτηκαν από ευτελή υλικά που μπορεί να βρει κανείς σε μια χωματερή, χάρη στην φαντασία και την προσωπική εργασία της Μαρίας του Κώστα και του Διονύση. Οι χορογραφίες δουλεύτηκαν πάνω σε πολύ αναγνωρίσιμες δομές, και πάντως σε σχέση με τις δυνατότητες μας, από την υπομονετική και επίμονη Σύλβια.
Θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως και όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες αυτής της παράστασης, που με εμπιστευτήκανε και που κάνανε αυτό το εγχείρημα, συλλογική υπόθεση.
Μαρίνος Μουζάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ
Οι χορευτές μου είναι υπέροχοι και τους αγαπάω πολύ.
Σύλβια Κατσαρού

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΘΕΤΗ
Να’μαστε πάλι με υπερπαραγωγές “υπεραξίες” της τσέπης μας!! Ό,τι χρειάζεται για να ανέβει η libido μας και να δημιουργήσουμε ΤΣΙΡΙΤΣΑΝΤΣΟΥΛΕΣ. Κλασσικά μπαλέτα, καν καν, tango και άλλες μουσικές απάρτιζαν το σενάριο του φίλου μου Μαρίνου. Κοιταχτήκαμε και είπαμε πως το έργο αυτό θέλει πάρα πολλά φράγκα και ότι είναι αδύνατο να το κάνουμε… Aυτό ήταν!! Την επόμενη κιόλας μέρα ξεκινήσαμε να το χτίζουμε.
Νίκος Γιούσεφ

Οι Τσιριτσάντσουλες έχουν μείνει άνεργοι και έχουν φτιάξει έναν καταυλισμό σε μια χωματερή. Μια μέρα βρίσκουν δουλειά σε ένα θέατρο και αποφασίζουν να παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα καμπαρέ με μάγους, κλόουν, ακροβάτες, μπαλέτα, άγρια ζώα κ.τ.λ. Ένα εγχείρημα με ολέθρια αποτελέσματα…

TRAILER

PROMO VIDEO

Comments are closed