πληροφορίες

To Tsiri Band γεννήθηκε από την ανάγκη της ομάδας “Τσιριτσάντσουλες” στο να υπάρχει ένα γκρουπ που θα καλύψει τις μουσικές ανάγκες των ανεξάρτητων παραγωγών τους.

Στα πρώτα χρόνια με συντονιστή τον Νίκο Γιούσεφ, συνεργαζόντουσαν διάφοροι μουσικοί γνωστοί και άγνωστοι και συνέθεταν το γκρουπ ανά περίπτωση.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 όμως ξεκίνησε να εμφανίζεται σταθερά πλέον το Tsiri Band classic με την Ειρήνη Τηνιακού και τον Νίκο Γιούσεφ σε κλασικά έργα για πιάνο και πριόνι.

Το 2012 ψάχνοντας τα 2 μέλη να παίξουν άλλα είδη μουσικής, ταίριαξαν με τους Γιώργο Χριστόπουλο και Φοίβο Κατσιφλώρο. Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν σε μορφή βίντεο κλιπ “το τραγούδι της αλληλεγγύης (Στους δρόμους)” μια διασκευή στο ιστορικό κινηματικό τραγούδι του Αλέκου Ξένου. Το τραγουδάει ο Γρηγόρης Κλιούμης. Επίσης το “Χύμα Ρίμα” που τραγουδάει η Ντίνα Καφτεράνη. Και στα δύο ντράμς έπαιξε ο Τάσος Πέππας.

Το 2013 κυκλοφορούν διαδικτιακά το άλμπουμ “Tsiri Jams” από στέρεο ηχογραφήσεις που έγιναν κατά την περίοδο 2012-2013.  Ηταν η περίοδος που έψαχναν το νέο τους ήχο και έτσι γεννήθηκαν πολλοί αυτοσχεδιασμοί.

Τελευταία τους παραγωγή με τον Γιώργο Χριστόπουλο είναι η μικρού μήκους ταινία “Το Κρυφτό” (Hide and Seek) του Διονύση Ματαράγκα σε παραγωγή των Τσιριτσάντσουλες.

Το 2014 στη θέση του Γιώργου Χριστόπουλου έρχεται ο Θοδωρής Ντυλγέρης κι έτσι δημιουργείται πλέον το Tsiri Band στην τωρινή του σταθερή μορφή.

To 2015 ηχογραφούν live την συναυλία που δίνουν στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για 15 χρόνια της ομάδας Τσιριτσάντσουλες.

Συνεργάζονται με τα Αντισώματα και εμφανίζονται στο “A Night For The Ramones II” και στο “The Clash Calling” σε συνεργασία με τον Μιχάλη Πούγουνα αλλά χωρίς την Ειρήνη Τηνιακού λόγω εγκυμοσύνης.

Το 2016 γιορτάζουν την κυκλοφορία του άλμπουμ “Revolution” στον ίδιο χώρο που το έγραψαν ζωντανά. Στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

΄Εχουν συμπράξει επί σκηνής με διάφορους guest όπως Woody Panx, Julio Panx, Panx Romana, Γιώργο Κατσάνο, Γρηγόρη Κλιούμη, Μιχάλη Πούγουνα, Καθόλου Crew, Σταύρο Παργινό, Iliah Algaer.

Συνηθίζουν να εμφανίζουν διάφορους τσίριδες ηθοποιούς σε κομμάτια που γράφτηκαν για ταινίες και παραστάσεις των Τσιριτσάντσουλες όπως τον Μαρίνο Μουζάκη, Ελισσαίο Βλάχο, Ντίνα Καφτεράνη.
Αν και οι κατηγορίες μουσικής που παίζει το σχήμα είναι ποικίλες (rock, jazz, drum & bass, funk, garage, punk, electronica, psychedelic, classical, ethinic, trip hop.. etc), το ιδιαίτερο σκηνογραφικό και ενδυματολογικό προφίλ του σχήματος, μαζί με την κλασική αλλά και αυτοσχεδιαστική άποψη τους, τους κατατάσσει και στην Avant-Garde σκηνή που δεν έχουμε συνηθίσει να συναντάμε στον Ελληνικό χώρο.