ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝΙΑΚΟΥ

Απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών και πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών.Σπούδασε σύνθεση στο Richard Strauss Konservatorium του Μονάχου ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Έχει λάβει 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν.(1993) και βραβεία σύνθεσης από το Deutsches Museum του Μονάχου(2003) και στα «Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής» (Αθήνα,2005).

Ως μουσικολόγος έχει συνεργαστεί με το Ινστιτούτο της Δανίας (φεστιβάλ «Ήλιος», Τεχνόπολις 1999).Έχει κάνει μεταγραφές και ενορχηστρώσεις για έργα που έχουν παιχτεί από το σύνολο εγχόρδων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Λαμίας, την Ορχήστρα Πατρών, την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου.

Ως πιανίστα έχει συνεργαστεί με ποικίλα μουσικά σχήματα σε συναυλίες και στη δισκογραφία («Χάνομαι γιατι ρεμβάζω», Mandigo”, «Άβατον», einshoch6” ),καθώς και με τον Θάνο Ανεστόπουλο στις 2 τελευταίες εμφανίσεις του Από τις ρίζες ως τα άνθη του Καλού», θέατρο «Παλλάς» και Μονή Λαζαριστών, 2016)

Στο θέατρο έχει συμμετάσχει ως πιανίστα στην παράσταση «Η Ξένη» σε σκηνοθεσία Μ.Γεμεντζάκη (Νέο Ελληνικό Θέατρο, 2008), στην παράστασηInsensoσε σκηνοθεσία Μ.Μαρμαρινού ((Φεστιβάλ Αθηνών, Ιούλιος 2012), στο θεατρικό αναλόγιο «Έγκλημα και Τιμωρία: Η νουάρ πλευρά των μεγάλων Ρώσων σε σκηνοθεσία Γ.Λασπιά (θέατρο «Αγγέλων Βήμα» 2015),στην παράσταση No one cured των Δ.Καμαρωτού και Α.Μουτούση(θέατρο «Θησείον»,2011).

Από το 2012 είναι μέλος της ομάδας «Τσιριτσάντσουλες» και του συγκροτήματος Tsiri Band ,με το οποίο,πέρα από συναυλίες, έχουν συμμετάσχει σε παραστάσεις και ταινίες της ομάδας.Έχει επίσης συνθέσει την μουσική για την παράσταση «Η Μαύρη Τσαρίνα» (2014).

Ως performer έχει εμφανιστεί στις παραστάσεις ODCafter Homer (σκηνοθεσία Έ.Παπακωνσταντίνου, μουσική Δ.Καμαρωτός, Φεστιβάλ Fringe Εδιμβούργου και Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας,2002) ,«Κασσάνδρα-Gig»(σκηνοθεσία Α. Μουτούση και Δ.Καμαρωτού, Θέατρο Λιθογραφείο -Πάτρα ,2004 – και Μουσείο Μπενάκη -Αθήνα 2005) και στην performance The Garden των Β.Κόκκα και Γ.Μελανίτη (Ευγενίδειο Ίδρυμα, Δεκέμβριος 2005).

Συνεργάζεται με τον μουσικό Νίκο Γιούσεφ με τον οποίο έμφανίζονται ως ντουέτο (πιάνο-μουσικό πριόνι) και έχουν παίξει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα (πχ Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης –2012, Σινε Φιλίπ –2011,Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός- 2010 ,Six Dogs2013) στο Παρίσι (Halle des Epinettes de Issy Les Moulineaux και στον καθεδρικό ναό Espace Culturel Saint-Sauver de Correntin Celton-2011) και την Βιέννη (“European Musical Saw Festival”, Ιούνιος 2015)

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στην Γερμανία και την Αθήνα.

 

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό albumAntinomy” με το project Ward Of Cause (μουσική δική της και ποίηση του Κων/νου Λόντου.)

WARD OF CAUSE – ANTINOMY

πατήστε για να το ακούσετε

To 2017 δημιούργησε με τον Γιώργο Κατσάνο το σχήμα «Incirrina». Είναι ένα ηλεκτρονικό ντουέτο με επιρροές new wave, punk, electronic, dark electro.

www.incirrina.gr

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του group.