Παραστάσεις παραδοσιακού θεάτρου σκιών

nisyros

Θέατρο σκιών για ενήλικες και παιδιά από τον περιφερόμενο Τσίρι-μπερντέ.

δείτε την παράσταση “Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα”

Παίζουν: Χρήστος Συρμακέζης – Μαρίνος Μουζάκης
Μουσική: Δημήτρης Μητσόπουλος / Στέφανος Φίλος / Κώστας Πιστιόλης

Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο ξυπόλητος Καραγκιόζης μας διασκεδάζει, αλλά και μας προβληματίζει, μέσα από τα παθήματά του, χαρίζοντας μας άφθονο γέλιο αλλά και δυνατές συγκινήσεις.
Στόχος μας να αναδείξουμε τη μαγεία του θεάτρου σκιών, του μοναδικού ίσως πανελλαδικού λαϊκού θεάτρου που έχουμε.
Ο μπερντές της ομάδας μας ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2009 παραστάσεις για ενήλικους και παιδιά με κλασσικά αλλά και πρωτότυπα έργα του παραδοσιακού θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική. Στόχος μας να αναδείξουμε τη μαγεία του θεάτρου σκιών, του μοναδικού ίσως πανελλαδικού λαϊκού θεάτρου που έχουμε. Πιο επίκαιρος από ποτέ, ο ξυπόλητος Καραγκιόζης μας διασκεδάζει, αλλά και μας προβληματίζει, μέσα από τα παθήματά του, χαρίζοντας μας άφθονο γέλιο αλλά και δυνατές συγκινήσεις.

«Ο Καραγκιόζης υπηρέτης»

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου σκιών του κλασσικού ρεπερτορίου. Ο Πασάς θέλει υπηρέτη εν’ όψη των γάμων της κόρης του. Ο Καραγκιόζης θα πάρει τη δουλειά με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

«Ο Καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα»

Ο Καραγκιόζης στην κλασική κωμωδία «τα 82 εντάλματα», παριστάνει μαζί με τη γυναίκα του Αγλαΐα τον πεθαμένο για να αποφύγει τη σύλληψη από διάφορες απατεωνιές που έχει σκαρώσει στο παρελθόν. Γρήγορα όμως η απάτη θα αποκαλυφθεί δημιουργώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις προς τέρψιν των θεατών.

«Ο Καραγκιόζης τρομοκράτης»

Ο Καραγκιόζης συλλαμβάνεται ως ύποπτος τρομοκρατίας, καθώς συμμετέχει στον σύλλογο «Το Καρβέλι», που θεωρείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «τρομοκρατική οργάνωση». Ο Καραγκιόζης όμως είναι τόσο λαοφιλής και κοσμαγάπητος, που σύντομα θα δημιουργηθεί κίνημα αλληλεγγύης υπέρ της απελευθέρωσής του…

«Ο Καραγκιόζης γιατρός»

Ο Χατζηαβάτης για να εκδικηθεί τον Καραγκιόζη, λέει στον Πασά πως ο Καραγκιόζης είναι πρακτικός γιατρός. Ο Πασάς απελπισμένος από μια σοβαρή ασθένεια που ταλαιπωρεί την κόρη του κάνει τα πάντα να πείσει τον Καραγκιόζη να την θεραπεύσει. Μετά από πολύ ξύλο, ο ξυπόλητος ήρωας, θα αναλάβει καθήκοντα θεραπευτή με ξεκαρδιστικές συνέπειες.

και άλλα…

TRAILER

Comments are closed