Μεθαύριο

methavrio

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από 3 ετών και άνω. 60’

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ NOVA PARS, ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 8 ΜΜ, ΘΕΑΤΡΟ ALTERA PARS, Μ. Αλεξάνδρου 123, Μεταξουργείο

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Ερμιόνη Δόβα (Νόνη/Νεράιδα), Σάσα Παπαλάμπρου (Αδελφάκι/Μουσικός-Accordeon), Χριστίνα Χριστοδούλου (Χριστίνα/Μάγισσα)

Σκηνοθεσία: Ilja Sloep
Μουσική: Κώστας Κοράκης
Μουσική συνεργασία: Στέφανος Φίλος, Σάσα Παπαλάμπρου
Κοστούμια, μάσκες: Μαρία Μαρκοπούλου
Σκηνικά: Ton Sloep, Διονύσης  Ματαράγκας
Κινησιολογική επιμέλεια: Μαρία Ραπτοτάσιου

Παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2008

Οι αδελφές Χριστίνα και Νόνη μένουν σ’ ένα μικρό σπιτάκι πάνω σ’ ένα λόφο. Ένα βράδυ ξαφνικά βρίσκουν μυστηριωδώς δυο δωράκια που άφησε κάποιος άγνωστος στο σπίτι τους. Εκείνη την νύχτα τους επισκέπτεται το αγέννητο αδελφάκι τους και αυτό σημαίνει την αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας για τις δυο αδελφές. Το αδελφάκι που δεν έχει γεννηθεί ακόμα, βρίσκεται στην «Άλλη Χώρα» όπου η μουσική το έχει μαγέψει. Για να το ελευθερώσουν από την «Άλλη Χώρα» πρέπει οι αδελφές να ταξιδέψουν πολύ μακριά, πιο πέρα από τον παλιό μύλο… Είναι ένα επικίνδυνο ταξίδι, μέχρι να φτάσουν στο πυκνό δάσος. Εκεί πίσω από μια πόρτα ξεκινάει η «Άλλη Χώρα». Όμως, όποιος περνάει από την πόρτα αυτή, ξεχνάει κάτι…

Θα βοηθήσουν η Μάγισσα και η Νεραΐδα τις αδελφές να βρουν το αγέννητό τους αδελφάκι;

Τι θα γίνει με την Νόνη όταν χάνεται και μένει ολομόναχη στο τρομαχτικό δάσος;

Τελικά θα τα καταφέρουν να ελευθερώσουν οι αδελφές το αδελφάκι τους ώστε να έρθει να ζήσει μαζί τους;

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η παράσταση «Μεθαύριο» είναι μια επαγγελματική παραγωγή, βασισμένη στο ομώνυμο ολλανδικό παραμύθι. Αν και απευθύνεται κυρίως σε παιδικό κοινό, θα αποτελέσει μια ευχάριστη εμπειρία για οποιαδήποτε ηλικία και φυσικά για όσους δεν έχουν ξεχάσει το παιδί μέσα τους, όπως επίσης και για εκείνους που θα ήθελαν να το ανακαλέσουν κοιτάζοντας την πραγματικότητα με τα αγνά μα και περίεργα μάτια της, γεμάτης δίψα για ζωή, παιδικής ψυχής.
Η θεατρική παράσταση «Μεθαύριο» πραγματεύεται τη σχέση δύο αδελφών όπως αυτή προκύπτει μέσα από το έργο:
Την αγάπη που τρέφουν η μια για την άλλη, την έμφυτη επιθυμία τους για επικοινωνία και παιχνίδι, αλλά και πιο σκοτεινά συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια όπως ο εκνευρισμός, ο θυμός, το πείσμα έως  και το στιγμιαίο ‘μίσος’.

Παράλληλα διαχωρίζεται η διαφορά των ρόλων τους, δηλ. της μεγαλύτερης και της μικρότερης, άλλοτε προξενώντας δυσφορία και αντιπαράθεση, άλλοτε φέρνοντας την ισορροπία ακόμα και πρόσκαιρη αλλαγή των ίδιων τους των ρόλων. Έτσι, η σχέση των δύο κοριτσιών, απογυμνωμένη από κοινωνικές συμβάσεις και ‘πρέπει’, καθρεφτίζει οποιαδήποτε δυαδική σχέση, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Χώρος δράσης

Η θεατρική δράση προσαρμόζεται σε κάθε χώρο και είναι σχεδιασμένη για θέατρα, εξωτερικούς και μικρούς  χώρους (σε σχολεία).

 

Comments are closed