Μέρα Δρόμου 2010

mera dromou

POSTER-67x48-2_s

Το Σάββατο 30 Οκτώβρη 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, αλλά όχι μόνο σ’ αυτήν, η Μέρα Δρόμου. Για μια ολόκληρη ημέρα  δρόμοι και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας  θα γεμίσουν με ιστορίες: Θέατρο, τσίρκο, μουσική, χορός, εικαστικά δρουν στο δρόμο. Πάνω από τριάντα ομάδες συμμετέχουν στη διοργάνωση ανάμεσά τους και οι Τσιριτσάντσουλες.

Η παγκόσμια ημέρα των τεχνών του δρόμου και της ελεύθερης έκφρασης στο δημόσιο χώρο, ξεκίνησε το 2007 στη Γαλλία και στη χώρα μας διοργανώθηκε για πρώτη φορά μόλις το 2008. Πρόκειται για δράση ανεξάρτητων καλλιτεχνών η οποία υποστηρίζεται αποκλειστικά από τη συνεργασία και την αυτοργάνωση των συμμετεχόντων.

Οι Τσιριτσάντσουλες δε θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή την αυτοοργανωμένη γιορτή, η οποία όμως βάζει θέματα για τους δημόσιους χώρους, τη διαχείριση και τη χρήση τους. Θα παρουσιάσουμε λοιπόν το “Mistero Buffo” στις τρεις το μεσημέρι στο θεατράκι που βρίσκεται επί της οδού Ερμού, κάτω από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Θησείου, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.

Για μας η γιορτή είναι διπλή. Πρόκειται για την τελευταία παράσταση σε ανοιχτό χώρο για φέτος, οπότε σας καλούμε όλους εκεί να τραγουδήσουμε μαζί τον Σπλαχνικούλη.

Οι εκδηλώσεις της Μέρας Δρόμου ξεκινούν από τις 11 το πρωί και θα τελειώσουν το βράδυ. Αναλυτικότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία της Μέρας Δρόμου μπορείτε να βρείτε στο μπλογκ http://meradromou.blogspot.com

Για το πρόγραμμα των υπόλοιπων παραστάσεων, θα μπορείτε να ενημερωθείτε από τα info points της διοργάνωσης, στο Μοναστηράκι, την Καπνικαρέα, το Θησείο και αλλού.

Σας περιμένουμε!

Comments are closed