Ποιοι είμαστε

TSIRINEWblack

Oι Τσιριτσάντσουλες δεν είναι μια ομάδα. Είναι φιλοσοφία ζωής. Είναι τρόπος επιβίωσης, δημιουργίας, επικοινωνίας ή ακόμα και φυγής. Είναι τρόπος αντίστασης και καταγγελίας. Mε άλλα λόγια είναι ένας αυτοοργανωμένος χωροχρόνος, στον οποίο συναντιόμαστε διάφοροι περιφερόμενοι καλλιτέχνες, τρελοί ή φρόνιμοι.

logo

Οι Τσιριτσάντσουλες είναι ένα πείραμα σε εξέλιξη. Ξεκίνησε το 1999 και κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει…
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 διάφοροι άνθρωποι προερχόμενοι από φοιτητικές κυρίως ομάδες (πάντειο, πολυτεχνείο, κλπ) αλλά και από άλλα ανεξάρτητα «ερασιτεχνικά» σχήματα άρχισαν να βρίσκονται και να ψάχνουν τρόπους να εκφραστούν ελεύθερα έξω από το συμβατικό πλαίσιο του πολιτισμού της εποχής. Ένα από τα πολλά βραχύβια σχήματα που δημιουργήθηκαν υπήρξε και το «πειραματικό εργαστήρι».
Το «πειραματικό εργαστήρι» ήταν μια πρώτη προσπάθεια αυτόνομης θεατρικής παραγωγής από μια παρέα ανθρώπων, που με σημείο συνάντησης (με τον τρόπο του ο καθένας) την Θεατρική Ομάδα Παντείου προσπάθησαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Το Σεπτέμβρη του 1999, η δασκάλα μας Κίττυ Αρσένη ανέλαβε τη διδασκαλεία και σκηνοθεσία των πρώτων μας παραστάσεων και η υπόλοιπη παρέα το βάρος της εκτέλεσης της παραγωγής τους.
Στις 27 Δεκεμβρίου 1999 ανεβαίνει στην ταβέρνα «Ο θρόνος του Ξέρξη» η παράσταση «Λεύτερο ζευγάρι» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου – Τζόγια και σκηνοθεσία Κίττυς Αρσένη. Ακολούθησε η παράσταση «REMEDIA AMORIS» (Ερωτικά Αντιφάρμακα)» που έκανε πρεμιέρα στο «Στούντιο Λήδρα» στις 25 Φεβρουαρίου 2000. Πρόκειται για μια σύνθεση των δραματοποιημένων κειμένων «Ερωτικά Αντιφάρμακα» του Οβιδίου, «Ψυχολογία συριανού συζύγου» του Εμ. Ροΐδη και το «Λεύτερο Ζευγάρι» των Φο, Ράμε. Η ζωή του πειραματικού εργαστηρίου κρατά μόλις ένα περίπου χρόνο, όμως από αυτό το σχήμα δημιουργείται ο πυρήνας των ανθρώπων που θα γίνουν οι Τσιριτσάντσουλες.
Ήδη την άνοιξη του 2000 γίνονται τα γυρίσματα της ταινίας «Ήταν Να Μην Πατήσει Το Πόδι Του Στην Αθήνα» από την ίδια παρέα, που υπογράφει για πρώτη φορά ως Τσιριτσάντσουλες. Μια παραγωγή μισής ώρας (στην οποία εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο καμιά εκατοστή άνθρωποι) η οποία μετά από ατελείωτα τεχνικά προβλήματα και με μηδενικό μπάτζετ καταφέρνει να ολοκληρωθεί και να προβληθεί ένα χρόνο μετά, το 2001, στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Η ταινία γνωρίζει την απόλυτη αποτυχία στο φεστιβάλ, το σάουντρακ της ταινίας που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο από την ανεξάρτητη εταιρία ankh productions (και που θα έχει και την παγκόσμια πρωτοτυπία για την εποχή να περιλαμβάνει και ολόκληρη την ταινία σε cd rom) θα πουλήσει μόλις 7 αντίτυπα, αλλά οι Τσιριτσάντσουλες αποκτούν ένα πρώτο, πραγματικά ολιγάριθμο, αλλά φανατικό κοινό.
Το 2002 δημιουργείται ο θίασος των Τσιριτσάντσουλες από ανθρώπους της παρέας που εκείνη την εποχή ζούσαν παίζοντας μουσική στο δρόμο. Από το καλοκαίρι του 2002 αρχίζουν οι αυτοοργανωμένες περιοδείες στην επαρχία της Ελλάδας με κλασικά κείμενα λαϊκής κωμωδίας από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας που παρουσιάζονται σε δρόμους και πλατείες και η συμμετοχή του θιάσου σε διάφορα φεστιβάλ. Η πρώτη παράσταση δόθηκε στις 25 Ιουλίου του 2002 στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έξω από το θέατρο του Διονύσου, με το σατυρικό δράμα του Ευριπίδη «Κύκλωψ». Ακολουθούν οι παραγωγές «Σάτυροι – Ιχνευτές» 2003 και «Ρουτζάντε» 2004.
Τον Ιούλιο του 2002 γίνεται και η πρώτη συναυλία Τσιριτσάντσουλες (πολύ αργότερα το σχήμα θα ονομαστεί Tsiri Band) στην πλατεία Σολωμού στη Ζάκυνθο παρουσιάζοντας κατά κύριο λόγο τη μουσική από την ταινία «Ήταν Να Μην Πατήσει Το Πόδι Του Στην Αθήνα».
Ο θίασος, εκτός από το ρεπερτόριο δρόμου που διαλέγει, αρχίζει να αποκτά μέσα από την ίδια την πράξη και κάποια βασικά χαρακτηριστικά οργάνωσης και φιλοσοφίας. Καλλιτεχνικό ζητούμενο ήταν η ευρεία και σε βάθος έρευνα τόσο στην επεξεργασία παλιότερων κειμένων, μουσικών, και θεατρικών τεχνικών όσο και στην παραγωγή νέων. Το μοντέλο της παραγωγής που εφαρμόσαμε είναι το κολεκτιβίστικο. Σύμφωνα μ’ αυτό η συνεργασία βασίζεται πάνω στις ανθρώπινες κι όχι στις επαγγελματικές σχέσεις. Δεν υπάρχει ιεραρχική δομή αλλά οριζόντιος καταμερισμός εργασίας και ειδικοτήτων. Δημιουργείται αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο που χρηματοδοτεί τις παραγωγές και αυτοχρηματοδοτείται από τις ίδιες τις παραγωγές. Δημιουργείται ταμείο αλληλεγγύης για τα μέλη της κολεκτίβας. Οι επιμέρους παραγωγές είναι αυτόνομες και συγκροτούν ξεχωριστή συνέλευση που αποφασίζει για το δρόμο που θα χαράξει. Τα κέρδη μοιράζονται ισόποσα στους συμμετέχοντες.
Σύντομα η συμβίωση για μεγάλα χρονικά διαστήματα στις αυτοοργανωμένες περιοδείες άρχισε να δίνει στην ομάδα ολοένα και περισσότερα κοινοτικά χαρακτηριστικά, με συλλογικές κουζίνες, γλέντια και συλλογικές δράσεις με ομάδες και ανθρώπους που συναντούσαμε στα ταξίδια. Και όσο το ταξίδι συνεχίζει, τόσο η παρέα μεγαλώνει. Ζητούμενο έγινε οι Τσιριτσάντσουλες να γίνουν μια βιώσιμη κολεκτίβα χωρίς χορηγούς κι επιχορηγήσεις, ώστε να κρατήσουμε την ανεξαρτησία μας, βρίσκοντας τρόπους να καλύψουμε την ανάγκη για χρηματοδότηση των παραγωγών και της επιβίωσής μας, χωρίς να εμπορευματοποιήσουμε την τέχνη μας. Δύσκολες ισορροπίες που προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύψουμε ως που φτάνουν τα όριά τους μέσα από αυτό το συνεχιζόμενο πείραμα που λένε Τσιριτσάντσουλες.
Στις 25 Μαΐου του 2003 οι Τσιριτσάντσουλες συμμετέχουν σε μια τριήμερη συνάντηση για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που οργανώνει το κέντρο Γκροτόφσκι στην Πολωνία, παρουσιάζοντας 2 παραστάσεις του Κύκλωπα του Ευριπίδη, μια συναυλία παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και συμμετέχοντας σε κοινές δράσεις με άλλες ομάδες. Έτσι ανοίγει μια περίοδος διεθνών συνεργασιών [«Asinaria – γαϊδουροκωμωδία» 2003 (συνεργασία με τη θεατρική ακαδημία Πολωνίας, σκ. Miroslaw Kocur), «Ρουτζάντε 2004» (σκ. Carlo Formigoni), «I Due Impostori-οι δύο απατεώνες 2007 (συνεργασία με το teatro le forche, σκ. Carlo Formigoni)], αλλά και παραστάσεων εκτός από την Πολωνία, σε Ιταλία, Κύπρο και Γερμανία που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Το 2005 με την παράσταση «Τσιριτσάντσουλες – Βαριετέ» η τσίρι παρέα θα επιχειρήσει να μπει στα χωράφια του αστικού θεάτρου, παίζοντας ολόκληρες σαιζόν σε κανονικό θέατρο. Η προσπάθεια θα στεφτεί με απόλυτη «εμπορική» αποτυχία. Θα ακολουθήσει «Ο Καραγκιόζης Τρομοκράτης» το 2006 που θα έχει την ίδια τύχη. Ακολουθούν πολύμηνες αυτοοργανωμένες περιοδείες για να ξεχρεώσουν οι παραγωγές τα χρέη από τα ενοίκια των αιθουσών.
Το Δεκέμβρη του 2005 οι Τσιριτσάντσουλες πραγματοποιούν το «Tsiri Microfestival», το πρώτο φεστιβάλ στην ιστορία τους. Πρόκειται για μία μουσική συνάντηση διάφορων καλλιτεχνών στην οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά η «σύμπραξη μουσικών – φίλων των Τσιριτσάντσουλες (The Tsiri Band)» μια πρώιμη μορφή του σημερινού Tsiri Band. Η σχέση άλλωστε των Τσίρι με τη μουσική είναι δομική από την αρχή της ομάδας αυτής, αφού αυτοσχέδιες συναυλίες και γλέντια συνόδευαν πάντοτε όλες τις εμφανίσεις και τις περιοδείες μας.
Στα τέλη του 2007 ανασυγκροτείται η κινηματογραφική ομάδα των Τσιριτσάντσουλες με την παραγωγή το 2008 της μικρού μήκους ταινίας «Η προετοιμασία», βασισμένης στο ομώνυμο διήγημα του Ε. Χ. Γονατά, που προβάλλεται για πρώτη φορά την άνοιξη του 2009 στην κινηματογραφική λέσχη Ζακύνθου. Παρακάπτωντας πλέον τα επίσημα φεστιβάλ, οι ταινίες που θα ακολουθήσουν προβάλλονται σε εναλλακτικούς χώρους και ανεβαίνουν άμεσα στο ίντερνετ. Ακολουθούν οι μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας «Το περδίκι» 2010, «Revanche» 2010, «Κενή Γη» 2011, «Το κρυφτό» 2014 και τα ντοκιμαντέρ «Σάτυροι … στο δρόμο» 2008, «Συναντήσεις με τη σολίστ του μουσικού πριονιού Έλλη Δέλιου» 2010, και «Κερατέα vs Κερατάδες 1-0 (το χρονικό της αντίστασης)» 2011.
Από το 2008 ο Τσίρι θίασος εγκαινιάζει μια περίοδο κατά την οποία εγκαταλείπει τα αστικά θέατρα και παίζει σε χώρους εναλλακτικούς. Τόσο μέσα από αυτοοργανωμένες περιοδείες στα χωριά και τις πλατείες, όσο και σε συνεργασία με κάποια θεσμικά όργανα, δήμους και φεστιβάλ που μας δίνουν την ευκαιρία, εκτός άλλων, να πραγματοποιήσουμε παραστάσεις σε δύσκολα προσβάσημους χώρους όπως γηροκομεία, ψυχιατρεία και φυλακές ως και την άνοιξη του 2010. Ξαναπαίζεται ο Κύκλωπας του Ευριπίδη, και μία αυτοσχεδιαστική παράσταση commedia dell’ arte με τίτλο “Πόλεμος μετά μουσικής” 2008. Από το 2009 Οι Τσιριτσάντσουλες αποκτούν και περιφερόμενο μπερντέ, με παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη για ενήλικες και παιδιά.
Το 2008 δημιουργείται και η παιδική σκηνή των Τσιριτσάντσουλες που θα ειδικευτεί στο θέατρο για παιδιά. Στις 7 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα με το έργο «Μεθαύριο», διασκευή του ομώνυμου ολλανδικού παραμυθιού. Ακολουθεί η παράσταση «Αστροαπεργία» το 2012.
Το 2008 οι Τσιριτσάντσουλες συμμετέχουν επίσης στις εργασίες για τη δημιουργία του «Θεατρικού ΔΙΚτύου ΑΝεξάρτητων Ομάδων» μια συνέλευση που – στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης – φιλοδοξούσε να δημιουργήσει δομές αλληλοστήριξης μεταξύ των ομάδων και διεκδίκησης. Το δίκτυο αυτό θα ξεθυμάνει μέσα στη φωτιά της εξέγερσης του Δεκέμβρη του ’08, που θα αποκαλύψει τις χαοτικές διαφορές και κίνητρα των ομάδων που το απαρτίζουν, αφήνει ωστόσο πίσω του ένα πολύ πετυχημένο αυτοοργανωμένο φεστιβάλ την «1η συνάντηση θεατρικών ομάδων» που πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο 6 – 8 Ιουνίου 2008. Εκτός αυτού οι γνωριμίες και οι ζυμώσεις που έγιναν με σχήματα και ανθρώπους που ταιριάζαμε μεγάλωσε την Τσίρι παρέα.
Το Δεκέμβρη του 2008 οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν την παράσταση δρόμου MERRY CRISIS σε μορφή παρεμβάσεων υπέρ των φυλακισμένων της εξέγερσης.
Το 4ήμερο 4 – 7 Μαρτίου 2010 γιορτάσαμε με το φεστιβάλ «10 χρόνια Τσιριτσάντσουλες» την πρώτη δεκαετία ζωής της ομάδας στο ιστορικό cine Φιλίπ στην πλ. Αμερικής. Ένα ταξίδι στα δέκα χρόνια ζωής της ομάδας Τσιριτσάντσουλες μέσα από προβολές, παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, και γλέντια…
Στο φεστιβάλ «10 Χρόνια Τσιριτσάντσουλες» για πρώτη φορά εμφανίζεται το σχήμα Tsiri Band classic με συναυλία κλασικής μουσικής για πιάνο και μουσικό πριόνι αφιερωμένο στη δασκάλα μας, σολίστ του μουσικού πριονιού Έλλη Δέλιου. Το κλασικό μουσικό σχήμα θα συνεχίσει ως σήμερα αυτόνομη πορεία με συναυλίες σε χώρους πολιτισμού και εναλλακτικούς χώρους στην Ελλάδα. Το Μάιο του 2011 θα ταξιδέψει στο Παρίσι και το 2015 στη Βιέννη.
…μετά από λίγο καιρό η χώρα μπαίνει στο μνημόνιο…
Από το 2010 και μετά οι Τσιριτσάντσουλες αποφασίζουν να κόψουν εντελώς τους δεσμούς με τους θεσμικούς φορείς και η τέχνη τους να γίνει πιο στοχευμένη και ταξική, βασιζόμενη αποκλειστικά στις αρχές της αυτοοργάνωσης. Στις 27 Ιουλίου γίνεται η πρεμιέρα του «Mistero Buffo». Με αυτή την παράσταση ο θίασος μετατρέπεται σε κολεκτίβα διαρκούς απασχόλησης με πολύμηνες αυτοοργανωμένες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και σαφώς πιο κινηματική αντίληψη. Η συνεργασία με το cine Φιλίπ θα συνεχιστεί και το 2011 με το ανέβασμα της επιθεώρησης «Ραντεβού με την ιστορία (ή ο λάκκος με τα σκατά)» μέχρι το οριστικό κλείσιμο του ιστορικού κινηματογράφου το Σεπτέμβρη του 2011. Επίσης οι Τσίρι συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στα φεστιβάλ «Μέρα Δρόμου» τον Οκτώβρη του 2010 και του 2011 στη Αθήνα, στο «Keratea Art Resistance Festival» τον Απρίλη του 2011 στα οδοφράγματα της Κερατέας, και διοργανώνουν το 2ο «Tsiri Microfestival» το Μάιο του 2011 στο Φιλίπ.
Το Φλεβάρη του 2011 Βγαίνει «στον αέρα» το ηλεκτρονικό τηλεοπτικό κανάλι της ομάδας Tsiri Web Tv, αρχικά μέσα από τη διεύθυνση της σελίδας μας www.tsiritsantsoules.gr και τον επόμενο χρόνο ως αυτόνομη σελίδα στη διεύθυνση www.tsiri.tv.
Από τον Οκτώβρη του 2011 οι Τσιριτσάντσουλες ξεκινούν τη συνεργασία τους με τον πολιτιστικό σύλλογο ΔΥΝΑΜΟ. Εκεί κάνουνε πρόβες και κάποιες παραστάσεις και συμμετέχουν σε όλα τα “Βαριετέ” που παρουσιάζονται εκεί, σε συνεργασία με άλλες ομάδες και καλλιτέχνες. Θα ακολουθήσουν οι θεατρικές παραγωγές «Η νύχτα των παλιάτσων» 2011, «Πέρσες» του Αισχύλου 2013, “τραγεδία ὀνομασμένη Ἰφιγενεία” 2014, “Η Μαύρη Τσαρίνα” 2014, “ΤΣΙΡΙΑΔΑ ἔπος γελοῖον” 2015 και “ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ κι άλλες ιστορίες γι’ αγρίους” 2016 “Η ριμάδα του άγιου Ευάγγελου του επονομαζόμενου και καταληψία” της Λουίζας Λαζάρου 2017.
Επίσης συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στο 1ο και 2ο «φεστιβάλ αυτοοργανωμένης θεατρικής έκφρασης» 2012 και 2013 στην Αθήνα, στο «3μερο για όσους είναι και νιώθουν παιδιά» 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2013, αλλά διοργανώνουν και το φεστιβάλ κινηματογράφου «Γη και Ελευθερία» στο ΔΥΝΑΜΟ το Μάιο του 2012. Συμμετέχουν τέλος σε όλα τα «Βαριετέ» που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ.
Την περίοδο 2012 – ’13 εμφανίζεται το cine tsiri, η κινηματογραφική λέσχη των Τσιριτσάντσουλες με τακτικές κινηματογραφικές προβολές κάθε Τετάρτη.
Στις 19 Μαΐου 2013 στο ΔΥΝΑΜΟ γίνεται η πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας μορφής της TSIRI BAND με μια συναυλία – έκπληξη. Πρόκειται για το πειραματικό σχήμα της μουσικής μπάντας των Τσιριτσάντσουλες που κινείται σε ένα ευρύτατο φάσμα ρεπερτορίου με πολύ ένταση και ηλεκτρισμό και σαφή θεατρική διάθεση. Θα ακολουθήσουν συναυλίες σε αρκετά μέρη. Το Νοέμβρη του 2016 κυκλοφορεί το πρώτο cd του γκρουπ με τίλτο Revolution.

Σας χαιρετώ.

Ονομάζομαι Τσίρι. Γεννήθηκα πριν από 10 χρόνια, για να καλύψω τη θέση της μασκότ σε μια ομάδα ανθρώπων, που ονομάστηκαν «Τσιριτσάντσουλες».

Ήταν δέκα χρόνια όμορφα με τις Τσιριτσάντσουλες. Παίξαμε, φάγαμε, ήπιαμε, γλεντήσαμε, τσακωθήκαμε, ξαναφιλιώσαμε, ταξιδέψαμε και γελάσαμε πολύ. 10 χρόνια «νομαδικής ζωής», αφού δεν αποκτήσαμε ποτέ μόνιμη στέγη… Και όσο πέρναγε ο καιρός στη γύρα, τόσο πιο πολύ η παρέα μεγάλωνε… Θα έλεγε κανείς πως ήταν οι ιδανικές συνθήκες για να μεγαλώσει μια ξέγνοιαστη μασκότ σαν κι εμένα.

Παρ’ όλα αυτά η δουλειά μου δεν είναι πάντα εύκολη. Αν γνωρίζει κανείς τις Τσιριτσάντσουλες από κοντά, θα με καταλάβει. Οι παραγωγές τους είναι πάντα μηδενικού κόστους και χορηγούς δεν βάλανε ποτέ. Έτσι το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται μόνο από τη φαντασία και την δουλειά τους, είτε κάνουνε κινηματογράφο, είτε θέατρο, είτε μουσική, είτε εικαστικά… Όλα αυτά καλά, όμως σκεφτείτε ότι όλη την ευθύνη την παίρνει πάντα η μασκότ. Το ρίσκο είναι τεράστιο. Αλλά μάλλον έχω εθιστεί πια σ’ αυτό, και τώρα μπορώ να πω πως μου αρέσει κι από πάνω…

Όποιον και να συναντήσω μου κάνει πάντα τρεις ερωτήσεις, που με φέρνουν σε δύσκολη θέση. Και αυτό γιατί απαντήσεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν, ή δεν τις έχω βρει ακόμα. Πρώτα με ρωτάνε τι είναι οι τσιριτσάντσουλες. Τότε με πιάνουν τα γέλια. Αυτό μάλλον θα μείνει ένας γρίφος, που θα απασχολήσει την φιλολογική κοινότητα για πολλούς αιώνες, αφού ούτε αυτοί που την χρησιμοποιούν για όνομα δεν ξέρουν τι σημαίνει. Μετά θα θελήσουν να μάθουν πόσοι είναι οι τσιριτσάντσουλες. Αυτή την ερώτηση προσπαθώ συνήθως να την απαντήσω και αρχίζω τους υπολογισμούς. Μάταια. Οι αριθμοί με προδίδουν και καταλήγω πάντα στον άγνωστο Χ. Τέλος, θα με ρωτήσουν γιατί μόνιμα καπνίζω. Ε, τι να πω κι εγώ… απλά, είναι μερικές συνήθειες που δύσκολα κόβονται!

Αυτά τα γενέθλια με βρίσκουν πάνω στην ακμή της παιδικής μου αθωότητας. «Μίνιμαλ», με ξέγνοιαστο μαλλί και τσιγαράκι. Οι ψυχολόγοι λένε πως η επόμενη 10ετία θα είναι πιο δύσκολη γιατί θα μπω στη εφηβεία και ποιος ξέρει πώς θα βγω από κει μέσα… Μπορεί στα 20ά γενέθλιά μου να φοράω γραβάτα και να καπνίζω πούρο, ή ακόμα και να έχω πεθάνει της πείνας.

Εγώ πάντως, σβήνοντας τα κεράκια της τούρτας μου, εύχομαι να συνεχίσω να είμαι δημιουργικός, να κρατήσω την αθωότητά μου όσο μπορώ πιο ακέραια, και η παρέα «Τσιριτσάντσουλες» να παραμείνει χωρίς αφεντικά και εξαρτήσεις από πάσης φύσεως προστάτες. Ο χρόνος θα δείξει…

Σας ευχαριστώ που με τιμάτε στα γενέθλιά μου,
ΤΣΙΡΙ

4 Μάρτη 2010, μ’ αφορμή το Φεστιβάλ “10 χρόνια Τσιριτσάντσουλες”

Φίλες και φίλοι,
οι Τσιριτσάντσουλες μεγάλωσαν.
Κλείνουν 15 χρόνια ζωής, δημιουργίας, χαράς, λύπης, αλληλεγγύης, ταξιδιών, γλεντιών και ονειροπολήσεων.
Σ’ αυτά τα 15 χρόνια το πείραμα που λέγεται Τσιριτσάντσουλες πέρασε από πολλές φάσεις όπως και οι ιστορικές συνθήκες που το περιέβαλαν. Παραμείναμε όμως μια παρέα που μέσα από ανθρώπινες και συντροφικές σχέσεις καταφέραμε να παράγουμε πολιτισμό χωρίς χορηγούς, επιχορηγήσεις, αρχηγούς και αφεντικά μέσα από το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης και την αρχή του αλληλοσεβασμού.
Αντιμετωπίσαμε την σαπίλα του αστικού πολιτισμού, την αδιαφορία των ΜΜΕ, την έλλειψη πόρων, την καχυποψία των πολιτιστικών φορέων της επαρχίας, τον ανηλεή ανταγωνισμό της πρωτεύουσας με χαμόγελο, αισιοδοξία, χιούμορ και φυσικά με την αφοσίωσή μας πάνω στην παραγωγή του έργου μας.
Επιμείναμε… και να ‘μαστε φέτος που σβήνουμε 15 κεράκια στη τούρτα μας, γεγονός καθόλου αυτονόητο.
Οι Τσιρτσάντσουλες συνεχίζουν την πορεία τους με τον Τσίρι Θίασο, την Παιδική Σκηνή, το συγκρότημα Tsiri Band, την Κινηματογραφική Ομάδα, το Tsiri Web TV, την διοργάνωση και υποστήριξη αυτοοργανωμένων φεστιβάλ και εκδηλώσεων με μεγάλες περιοδείες, συντροφικές και ανθρώπινες σχέσεις με άλλες παρέες, συλλογικότητες, ομάδες και συλλόγους και πάνω απ’ όλα πίστη στην εργασία μας και την έννοια της αυτοδιαχείρισης.
Επιστρατεύοντας την εμπειρία αυτών των 15 χρόνων στήνουμε λοιπόν αυτό το 4ήμερο πανηγυρικό φεστιβάλ στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να συναντήσουμε τους παλιούς και νέους μας φίλους. Να πάρουμε μιαν ανάσα για να συνεχίσουμε το πείραμα και τα επόμενα (ίσως) 15 χρόνια.
Σας καλούμε να έρθετε να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλιά μας.

Τσίρι.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΛΕΥΤΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ των Dario Fo και Franca Rame. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία : Κίττυ Αρσένη
Παράσταση για μπαράκια και ταβέρνες. Πρώτη παράσταση: 27 Δεκέμβρη 1999 στην ταβέρνα “Ο θρόνος του Ξέρξη”.

REMEDIA AMORIS (Ερωτικά Αντιφάρμακα) σε κείμενα των Οβιδίου, Εμ. Ροΐδη, D.Fo – F.Rame. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία : Κίττυ Αρσένη
Πρώτη παράσταση: 25 Φλεβάρη 2000 στο Studio Λήδρα.

ΤΣΙΡΙΤΣΑΝΤΣΟΥΛΕΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ταινία μικρού μήκους. 28’. Πληροφορίες εδώ:
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη προβολή: 24ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας 2001.

ΣΑΤΥΡΟΙ… ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
Ταινία ντοκιμαντέρ για τις περιοδείες της ομάδας μας την περίοδο 2003 –’04. 57’. Πληροφορίες εδώ:
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Μήτσος Μητσόπουλος, Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη προβολή: Κρατήρας (Αθήνα) 19/10/2008.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Ε. Χ. Γονατά. 23’. Πληροφορίες εδώ:
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη προβολή: Κινηματογραφική Λέσχη Ζακύνθου 7/4/2009.

ΤΟ ΠΕΡΔΙΚΙ
Ταινία μικρού μήκους. 13’. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία: Ντίνα Μαυρίδου
Σενάριο: Δήμητρα Κόλλια
Πρώτη προβολή: cine Φιλίπ Μάρτης 2010.

REVANCHE
Μικρού μήκους ταινία βασισμένη σε μια ιδέα του Λευτέρη. 12’. Πληροφορίες εδώ:
Σενάριο – σκηνοθεσία – ντεκόρ: Διονύσης Ματαράγκας
Πρώτη προβολή: cine Φιλίπ Μάρτης 2010.

ΈΛΛΗ ΔΕΛΙΟΥ Συναντήσεις με τη σολίστ του μουσικού πριονιού
Μια ταινία ντοκιμαντέρ για τη μοναδική σολίστ του «μουσικού πριονιού». 32’. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης – Νίκος Γιούσεφ
Πρώτη προβολή: cine Φιλίπ Μάρτης 2010.

ΚΕΡΑΤΕΑ vs ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ 1-0 (το χρονικό της αντίστασης)
Μια βουβή ταινία ντοκιμαντέρ για την εξέγερση των κατοίκων της Κερατέας, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργολάβων, για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α. στο Οβριόκαστρο, Δεκέμβρης 2010 – Απρίλης 2011. 37′. Πληροφορίες εδώ:
Σενάριο – σκηνοθεσία: Ο λαός της Κερατέας
Μουσική: The Tsiri band
Πρώτη προβολή: cine Φιλίπ 16 Μαΐου 2011.
Μια συμπαραγωγή των: Τσιριτσάντσουλες και lavreotiki.com 2011.

ΚΕΝΗ ΓΗ
Μια βουβή μικρού μήκους ταινία. 12′. Πληροφορίες εδώ:
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Ντίνα Μαυρίδου
Μουσική: Ludwig van Beethoven (εκτέλεση: Tsiri Band)
Πρώτη προβολή: 18 Δεκεμβρίου 2011 στον πολιτιστικό σύλλογο ΔΥΝΑΜΟ.

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ
Μικρού μήκους ταινία με την τεχνική του stop motion. 7′. Πληροφορίες εδώ:
Σενάριο-σκηνοθεσία: Διονύσης Ματαράγκας
Μουσική: Tsiri band
Πρώτη Προβολή 13 Δεκεμβρίου: Χονγκ Κονγκ-XXX Gallery “Puff” underground film festival 2014. Αθήνα: Πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ.

Μία συνάντηση με τον ποιητή ΤΑΣΟ ΠΟΡΦΥΡΗ
Μια ταινία ντοκιμαντέρ από τις Τσιριτσάντσουλες σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΝΟΠΤΙΚόΝ. 29′. Πληροφορίες εδώ:
Επιμέλεια-παρουσίαση: Βασίλης Αλεξίου
Σκηνοθεσία: Ντίνα Μαυρίδου
Πρώτη Προβολή: www.tsiri.tv 2016

Un incontro con CARLO e IVA FORMIGONI – Μία συνάντηση με τον ΚΑΡΛΟ και την ‘ΊΒΑ Φορμιγκόνι
Ταινία ντοκιμαντέρ 40′. Γλώσσα: Ιταλικά-Αγγλικά. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη Προβολή: www.tsiri.tv 2016

ΘΕΑΤΡΟ

ΚΥΚΛΩΨ του Ευριπίδη.
Το μόνο σωζόμενο σατυρικό δράμα σε μορφή λαϊκής κωμωδίας δρόμου. Πληροφορίες εδώ:
Μετάφραση: Κώστας Τοπούζης (Κύκλωψ)
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ιούλιος 2002.

ΣΑΤΥΡΟΙ – ΙΧΝΕΥΤΕΣ των Πρατίνα – Αισχύλου – Σοφοκλή – Ευριπίδη.
Βασισμένο στα σατυρικά δράματα Ιχνευταί και Κύκλωψ. Πληροφορίες εδώ:
Μετάφραση: Κώστας Τοπούζης (Κύκλωψ), Διονυσία Ματαράγκα (Ιχνευταί)
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Μέσο Γερακαρίο Ζακύνθου, 8 Αυγούστου 2003.

ASINARIA του Πλαύτου
Διεθνής συνεργασία των “Τσιριτσάντσουλες” με την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου του Wraclaw Πολωνίας, στο πλαίσιο του 3ου διεθνούς φεστιβάλ πανεπιστημιακού θεάτρου αρχαίας Ολυμπίας. Θέατρο Δάσους Δρούβα – 19 Αυγούστου 2003. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία : Miroslaw Kocur
Παραγωγή: Εθνική Ακαδημία Θεάτρου του Wroclaw Πολωνίας

ΡΟΥΤΖΑΝΤΕ
Μια παράσταση με τα έργα του Angelo Beolco (Ρουτζάντε),
«Ο απόμαχος» και «Μπιλόρα» σε μετάφραση Μιχάλη Τραΐτση. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία: Carlo Formigoni
Πρώτη παράσταση: Πολιτιστικό Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου 2004.

ΤΣΙΡΙΤΣΑΝΤΣΟΥΛΕΣ – ΒΑΡΙΕΤΕ’
Ένα εξωφρενικό υπερθέαμα καμπαρέ. Πληροφορίες εδώ:
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Θέατρο Βαφείο, 14 Μαΐου 2005.

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ
Ένα αστυνομικό θρίλερ μαύρου θεάτρου σκιών. Πληροφορίες εδώ:
Κείμενο – σκηνοθεσία: Άθως Δανέλλης, Μαρίνος Μουζάκης.
Πρώτη παράσταση: 14 Μαΐου 2006, «Θεωρείον» Ηράκλειο Κρήτης.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ (I due impostori)
Μία παράσταση Commedia dell’ arte. Διεθνής συνεργασία των «Τσιριτσάντσουλες» με το Teatro Le Forche. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία: Carlo Formigoni
Πρώτη παράσταση: 14 Ιουλίου 2007 Cisternino Puglia Ιταλία.
Παραγωγή: Teatro Le Forche

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Μονόπρακτη φάρσα πάνω στις φόρμες της Commedia dell’ Arte. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθετούν τους εαυτούς τους: Μαρίνος Μουζάκης, Κωνσταντίνος Πουλής
Πρώτη παράσταση: 18 Γενάρη 2008, Θέατρο «Φούρνος» (Project «Ευτυχισμένο 2008»).

ΜΕΘΑΥΡΙO
Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά και μεγάλους από 4 χρονών και πάνω. Πληροφορίες εδώ:
Διασκευή – σκηνοθεσία: Ilja Sloep
Πρώτη παράσταση: 7 Ιουνίου 2008 «1η Συνάντηση Θεατρικών Ομάδων» του Θεατρικού ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.

MERRY CRISIS
Παράσταση δρόμου σε μορφή παρέμβασης για την εξέγερση του Δεκέμβρη. Πληροφορίες εδώ:
Κείμενο: Κωνσταντίνος Πουλής – Σκηνοθεσία συλλογική
Πρώτη παράσταση: 30 Δεκεμβρίου 2008 πεζόδρομος Κοραή, Αθήνα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
Παραστάσεις Καραγκιόζη για ενήλικους και παιδιά με κλασσικά αλλά και πρωτότυπα έργα του παραδοσιακού θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική. Πληροφορίες εδώ:
Παίζουν: Χρήστος Συρμακέζης – Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: 3 Δεκεμβρίου 2009 Οινοχόος, Ν. Φιλαδέλφια.

ΜΙΣΤΕΡΟ ΜΠΟΥΦΟ
Μια παράσταση βασισμένη στα κείμενα και τη θεατρική έρευνα των Dario Fo & Franca Rame. Πληροφορίες εδώ:
Μετάφραση – διασκευή – σκηνοθεσία : Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: 27 Ιουλίου 2010, πεζόδρομος Γ. Ολυμπίου, Κουκάκι.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ (ή ο λάκκος με τα σκατά)
Πολιτική επιθεώρηση. Πληροφορίες εδώ:
Κείμενα – σκηνοθεσία: Τρόικα (Ελισσαίος Βλάχος, Μαρίνος Μουζάκης, Κωνσταντίνος Πουλής)
Πρώτη παράσταση: Cine ΦΙΛΙΠ 9 Μάρτιου 2011.

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ
Λαϊκή όπερα σε τρεις πράξεις. Πληροφορίες εδώ:
Κείμενο – σκηνοθεσία – μουσική: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ.

ΑΣΤΡΟΑΠΕΡΓΙΑ
Μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από 5 ετών. Πληροφορίες εδώ:
Κείμενο–Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χριστοδούλου
Πρώτη παράσταση: 25 Νοεμβρίου 2012, πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ.

ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου
Τραγωδία. Πληροφορίες εδώ:
Μετάφραση: Λέλια Παντελόγλου
Σκηνοθεσία – μουσική: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Κατάληψη Πάτμου και Καραβία, 25 Ιουλίου 2013.

ΤΡΑΓΕΔΙΑ ΟΝΟΜΑΣΜΕΝΗ ἸΦΙΓΕΝΕΙΑ τοῦ Πέτρου Κατσαΐτη, συντεθεῖσα ἐν ἔτει 1720 ἐν Κεφαλληνίᾳ. Πληροφορίες εδώ:
Η σκηνοθεσία βασίστηκε στη διδασκαλία της Κίττυς Αρσένη (Θεατρική Ομάδα Παντείου – «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ [εν Ληξουρίω]», 1997).
Πρώτη παράσταση: 21 Φλεβάρη 2014 στον πολιτιστικό σύλλογο ΔΥΝΑΜΟ.

Η ΜΑΥΡΗ ΤΣΑΡΙΝΑ Ένα μουσικό παραμύθι βασισμένο στο έργο του Leopold Von Sacher Masoch. Πληροφορίες εδώ:
Η δραματουργική επεξεργασία έγινε από τις Τσιριτσάντσουλες και βασίστηκε στην μετάφραση στα ελληνικά του Κώστα Τρικογλίδη (1925).
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Μουζάκης
Μουσικη: Ειρήνη Τηνιακού
Πρώτη παράσταση: Κατάληψη Πάτμου και Καραβία, 24 Ιουλίου 2014.

ΤΣΙΡΙΑΔΑ ἔπος γελοῖον Μία παράσταση εμπνευσμένη από την παράδοση των τροβαδούρων. Πληροφορίες εδώ:
Πρωτότυπα κείμενα: Ελισσαίος Βλάχος-Παντελής Παντελόγλου
Δραματουργική σύνθεση-Σκηνοθεσία-Στίχοι: Ελισσαίος Βλάχος
Μουσική: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Κατάληψη Πάτμου και Καραβία, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ κι άλλες ιστορίες γι’ αγρίους Μια σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Jorge Furtado, Miguel de Cervantes, B. Traven, Δ. Χρυσόστομου. Πληροφορίες εδώ:
Δραματουργική επεξεργασία, στίχοι, σκηνοθεσία, οργάνωση παραγωγής, ερμηνεία: Ντίνα Μαυρίδου, Μαρίνος Μουζάκης
Μουσική: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 28 Οκτώβρη 2016 στον πολιτιστικό σύλλογο ΔΥΝΑΜΟ, Αθήνα.

Η ΡΙΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ του επονομαζόμενου και καταληψία της Λουίζας Λαζάρου. Μια κρητική καρναβαλική ρίμα. Πληροφορίες εδώ:
Σκηνοθεσία, μουσική: Μαρίνος Μουζάκης
Πρώτη παράσταση: Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στις 20:00 στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.

ΜΟΥΣΙΚΗ

TSIRI BAND
Το “ηλεκτρικό πείραμα” της μπάντας των Τσιριτσάντσουλες με ρεπερτόριο πρωτότυπες συνθέσεις από τις παραστάσεις και τις ταινίες, καθώς και νέες συνθέσεις, τζαμαρίσματα, συνοδεία βουβών ταινιών κ.α. Πληροφορίες εδώ:
Συμμετέχουν: Νίκος Γιούσεφ, Ειρήνη Τηνιακού, Θοδωρής Ντιλγέρης, Φοίβος Κατσιφλώρος & φίλοι…
Το Νοέμβρη του 2016 κυκλοφορεί το πρώτο cd του γκρουπ με τίλτο Revolution. Πληροφορίες εδώ:

TSIRI classic
Το κλασικό μουσικό σχήμα Τσιριτσάντσουλες με βάση το μουσικό πριόνι και το πιάνο και τη συνοδεία ηλεκτρικής κιθάρας και πολλών άλλων φίλων μετά των οργάνων τους δίνει συναυλίες κλασικού ρεπερτορίου από το μπαρόκ ως τις μέρες μας. Πληροφορίες εδώ:
Συμμετέχουν: Νίκος Γιούσεφ, Ειρήνη Τηνιακού & φίλοι…

Επίσης οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζονται ως ορχήστρα με διαφορετικά πρόσωπα και συνθέσεις. Συναυλίες σε Πολωνία, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα… Γλέντια σε όλη Ελλάδα (και αλλού). Οι Τσιριτσάντσουλες κατά καιρούς παίζουν μουσική στο δρόμο…

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

TSIRI MICROFESTIVAL 2005 Μουσικό φεστιβάλ – Τσίρι παραγωγή
Θέατρο Βαφείο 8 – 11 Δεκεμβρίου 2005. Πληροφορίες εδώ:
Συμμετοχές: ΘΕΡΟΣ , ILLEGAL OPERATION, HAPPY DOG PROJECT, VERTICAL: THE ART OF URBAN PARANOIA/ PART ¾, ART OF NAAM, ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ, ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ – ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΡΙΤΣΑΝΤΣΟΥΛΕΣ.

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
Συνδιοργάνωση στα πλαίσια του ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.
Bios 6-7 Ιουνίου, Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών 9 Ιουνίου 2008. Πληροφορίες εδώ:

10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΙΡΙΤΣΑΝΤΣΟΥΛΕΣ 2010
4ήμερο πανηγυρικό φεστιβάλ – Τσίρι παραγωγή, Cine ΦΙΛΙΠ 4 – 7 Μαρτίου 2010.
4 μέρες με παραστάσεις, προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, αφιερώματα και γλέντια. Πληροφορίες εδώ:

ΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΥ 2010
Πάνω από τριάντα ομάδες συμμετέχουν στη διοργάνωση ανάμεσά τους και οι Τσιριτσάντσουλες.
Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010. Πληροφορίες εδώ:

ΚΕΡΑΤΕΑ ART RESISTANCE FESTIVAL 2011
Συνδιοργάνωση υπό την ομπρέλα της πρωτοβουλίας Art Resistance.
8,9 και 10 Απριλίου, στη λεωφόρο Λαυρίου, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ. Πληροφορίες εδώ:

TSIRI MICROFESTIVAL 2011
7ήμερο πανηγυρικό φεστιβάλ – Cine ΦΙΛΙΠ 12 – 18 Μαϊου 2011.
Μία βδομάδα με παραστάσεις, προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, αφιερώματα και γλέντια. Πληροφορίες εδώ:

ΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΥ 2011
Πάνω από τριάντα ομάδες συμμετέχουν στη διοργάνωση ανάμεσά τους και οι Τσιριτσάντσουλες.
Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011. Πληροφορίες εδώ:

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ “Γη και ελευθερία”
Τσίρι – παραγωγή. Πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ, 16, 17, 18 Μαΐου 2012. Πληροφορίες εδώ:

Τετραήμερο αυτοοργανωμένης θεατρικής έκφρασης 2012
Συνδιοργάνωση με ομάδες Buffonata, Σπίρτο, Θεατρικός Κύκλος Ανάπλους.
Λόφος Στρέφη 12 – 15 Σεπτεμβρίου 2012. Πληροφορίες εδώ:

Τριήμερο για όσους είναι και όσους νιώθουν ΠΑΙΔΙΑ
Συνδιοργάνωση: Ανταμαπανταχού, Αστροναύτες, Τσιριτσάντσουλες, Φτουξελευτερία και οι Ακροβάτες του Cirko Cachivache.
31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου 2013, πολιτιστικός σύλλογος ΔΥΝΑΜΟ. Πληροφορίες εδώ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ #2
Συνδιοργάνωση: BUFFONATA, Τσιριτσάντσουλες, Θεατρικός Κύκλος Ανάπλους, Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος και FACTA NON VERBA.
30/10/ – 3/11/2013 στο αυτοδιαειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ και την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη. Πληροφορίες εδώ:

TSIRI WEB TV

Στο δικτυακό κανάλι των Τσιριτσάντσουλων μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες, ντοκιμαντέρ, παραστάσεις, συναυλίες, βίντεο κλιπς και τηλεοπτικά προγράμματα παραγωγής της ομάδας μας και των φίλων μας.
www.tsiri.tv

Ciné Tsirí

Η κινηματογραφική λέσχη των Τσιριτσάντσουλες με προβολές ταινιών πρωτότυπων, εκτός δικαιωμάτων ή ταινιών που μας έχουν παραχωρηθεί τα δικαιώματα. Οι προβολές πραγματοποιούνται στον πολιτιστικό σύλλογο ΔΥΝΑΜΟ.

Ένα επετειακό βίντεο για τα 15 χρόνια ζωής των Τσιριτσάντσουλες 2015

Ένα επετειακό βίντεο για τα 10 χρόνια ζωής των Τσιριτσάντσουλες 2010

Comments are closed