Πόλεμος μετά μουσικής

POLEMOS_META_MOUSIKHS_sait

Μονόπρακτη φάρσα πάνω στις φόρμες της Commedia dell’ Arte

Σκηνοθετούν τους εαυτούς τους: Μαρίνος Μουζάκης, Κωνσταντίνος Πουλής

δείτε ολόκληρη την παράσταση

Μια παράσταση ειδικά για να παίζεται στο «δρόμο» και να απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, παιγμένη από δύο ηθοποιούς.

Πρόκειται για μια παράσταση με τους κώδικες της Commedia Dell’ Arte, της ιταλικής λαϊκής κωμωδίας που γεννήθηκε στην Αναγέννηση και επηρέασε όλα τα μετέπειτα ρεύματα της λαϊκής κωμωδίας της δυτικής Ευρώπης. Οι τεχνικές της (χρήση μάσκας, Αυτοσχεδιασμός, χρήση ή και δημιουργία διαλέκτων), που έρχονται από τα αρχαία χρόνια, παραμένουν ζωντανές και αναγνωρίσιμες μέχρι τις μέρες μας.

Αυτές τις τεχνικές και τους κώδικες χρησιμοποιούμε και στην παράστασή μας «Πόλεμος μετά μουσικής», φτιάχνοντας μέσα από τον αυτοσχεδιασμό μια κωμική σύνθεση που βασίζεται στην μουσική, το σωματικό θέατρο και τη γλωσσοπλασία.

Πρώτη παράσταση: 18 Γενάρη 2008, Θέατρο «Φούρνος» (Project «Ευτυχισμένο 2008»). Επίσης έχει παρουσιαστεί στο διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στο Benevento Ιταλίας, στο φεστιβάλ του Θεατρικού ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. στην Αθήνα, στο φεστιβάλ «Μέρα δρόμου 2008», στον Ο.ΚΑ.ΝΑ., στην πλατεία Κοραή και στον πεζόδρομο της Απ. Παύλου στην Αθήνα.

Η ιστορία είναι απλή: Ο Pulcinella πάντα πεινασμένος, φτάνει στην πόλη με σκοπό να παίξει μουσική στο δρόμο για να βγάλει μεροκάματο. Το ίδιο όμως πόστο διεκδικεί και ο Von Flaouten, ένας ξεπεσμένος καθηγητής μουσικής. Η σύγκρουση για το πόστο θα είναι αναπόφευκτη και σφοδρή. Στο τέλος όμως θα συμφιλιωθούν συνειδητοποιώντας πως η συνεργασία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από την σύγκρουση και έτσι οι δυο τους φτιάχνουν μία νέα μουσική μπάντα.

TRAILER

Comments are closed