18 χρόνια Τσιριτσάντσουλες – η ενηλικίωση


Ένα εορταστικό διήμερο για την ενηλικίωση του Τσίρι.
Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαΐου 2018
στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή).
Παρασκευή 18 Μαΐου στις 21:00
Θέατρο:
-Τελετή έναρξης
-Πρεμιέρα: “Ο ήχος της απουσίας” (Δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη»)

Σάββατο 19 Μαϊου στις 22:00
Συναυλία:
-Tsiri Band
-Incirrina

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του DIMA με θέμα «Τσίρι πορτρέτα».

Αγαπημένοι φίλοι δεν είμαι πια παιδί. Ενηλικιώθηκα!
18 χρόνια πέρασαν από τη γέννησή μου ως μασκότ της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Τσιριτσάντσουλες. 18 χρόνια όμορφα αλλά και δύσκολα. Ειδικά στην εφηβεία δημιούργησα πολλά προβλήματα, αλλά λίγο η καλή διάθεση, λίγο η συνεχής δημιουργική δουλειά, πέρασε ο καιρός χωρίς τραγικές συνέπειες. Πότε με τον Τσίρι Θίασο στις περιοδείες στις πόλεις και στα χωριά, στις πλατείες και στους κοινωνικούς χώρους, πότε με την Tsiri Band στις συναυλίες με τους ροκάδες και τους πάνκηδες ή στα αυτοοργανωμένα κοντσέρτα κλασικής μουσικής, πότε στα γυρίσματα των ταινιών και των ντοκιμαντέρ μας, πότε στα στούντιο ηχογραφήσεων και μοντάζ, πότε στα εργαστήρια κατασκευής σκηνικών και κοστουμιών, πέρασαν τα χρόνια χωρίς να πολυκαταλάβω πώς.
Τώρα που έγινα όμως 18, μου λένε πως πρέπει να σοβαρευτώ. Να πάρω τις ευθύνες μου, να γίνω μια καθώς πρέπει μασκότ. Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς πάει να πει αυτό. Μήπως να βρω μια σταθερή δουλίτσα, να αγοράσω τηλεόραση, να παντρευτώ και να πάρω δάνειο να ανοίξω σπίτι; Στην ιδέα όμως και μόνο με πιάνει μια ανατριχίλα. Δεν ξέρω… είμαι μπερδεμένος. Αλλά σε τελική ανάλυση ποιος δεκαοχτάρης δε νιώθει έτσι;
Βλέπεις έμαθα χωρίς αφεντικά, μόνο με τους φίλους και τους συντρόφους μου, χωρίς αρχηγούς και πατρονίες. Έμαθα στην αυτοδιαχείριση και την αλληλεγγύη, στους δρόμους και τις πλατείες. Όταν έχεις μάθει έτσι, δύσκολα αλλάζεις χαβά… Σκέφτομαι από την άλλη πως κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί που με νουθετούν. Εγώ όμως δε θέλω να σκέφτομαι το μέλλον. Θέλω να ζω το παρόν και να συνεχίσω να φτιάχνω καταστάσεις με τους φίλους μου. Δε με πήραν δα και τα χρόνια! Είμαι μικρός ακόμα, νιώθω πως έχω πολλά να μάθω. Ναι, ενηλικιώθηκα, αλλά δεν νομίζω πως θέλω να αλλάξω• κι αν αλλάξω αυτό ας γίνει μέσα από την εμπειρία της ίδιας της ζωής και όχι από κάποιο «πρέπει» που θα μου επιβάλει ο κοινωνικός περίγυρος. Έτσι, ακόμα και τώρα στην ενηλικίωσή μου, εξακολουθώ να επαναλαμβάνω στον εαυτό μου αυτό που λέει ο ποιητής: «Όσα είπαμε παλιά ισχύουν».
Με αφορμή τα 18α γενέθλιά μου σας προσκαλώ όλους σε ένα εορταστικό διήμερο στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαΐου για να γιορτάσουμε παρέα. Εκεί θα γίνουν πράματα και θάματα:
Την Παρασκευή 18/5 στις 21:00 ο τσίρι θίασος θα παρουσιάσει ένα μεγαλοπρεπές υπερθέαμα, μια τελετή έναρξης των εκδηλώσεων όπως μόνο οι Τσιριτσάντσουλες ξέρουν να κάνουν! Θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της νέας θεατρικής υπερπαραγωγής μας με τίτλο «Ο ήχος της απουσίας». Μια παράσταση με δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη».
Το Σάββατο 19/5 στις 22:00 θα δοθεί μεγάλη συναυλία προς τιμήν μου από τους Tsiri Band και τους Incirrina, μία πανδαισία ρυθμών και μελωδιών με πολλούς φίλους καλεσμένους και φυσικά πολλές εκπλήξεις.
Και τις δύο μέρες θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του DI.MA με θέμα «Τσίρι πορτρέτα». Θα απολαύσετε τα πορτρέτα όλων (ή σχεδόν όλων) όσοι συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια.
Και φυσικά θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιούμε μπίρες στο αυτοοργανωμένο μπαρ του θεάτρου και να τα πούμε.
Θα χαρώ πολύ να σας δω.
Με τιμή,
Τσίρι

Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του DIMA με θέμα «Τσίρι πορτρέτα». Θα απολαύσετε τα πορτρέτα όλων (ή σχεδόν όλων) όσων συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Πληροφορίες εδώ:
Θα λειτουργεί επίσης αυτοοργανωμένο μπαρ.

Την Παρασκευή 18/5 στις 21:00 ο τσίρι θίασος θα παρουσιάσει ένα μεγαλοπρεπές υπερθέαμα, μια τελετή έναρξης των εκδηλώσεων όπως μόνο οι Τσιριτσάντσουλες ξέρουν να κάνουν! Θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της νέας θεατρικής υπερπαραγωγής μας με τίτλο «Ο ήχος της απουσίας». Μια παράσταση με δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη». Πληροφορίες εδώ:

Το Σάββατο 19/5 στις 22:00 θα δοθεί μεγάλη συναυλία προς τιμήν μου από τους Tsiri Band και τους Incirrina, μία πανδαισία ρυθμών και μελωδιών με πολλούς φίλους καλεσμένους και φυσικά πολλές εκπλήξεις. Πληροφορίες εδώ:

Comments are closed