ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

dikano 001

Το Θεατρικό ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. (δύκτιο ανεξάρτητων ομαδων)διοργανώνει την 1η Συνάντησή του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο Bios και στις 9 Ιουνίου στην Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών μια Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Οι ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες στο ελληνικό θεατρικό σύστημα», επίσης με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή.

Οι ομάδες στο σύνολό τους, ανεξαρτήτως αισθητικής, θεματολογικής κατεύθυνσης και μεθόδου δουλειάς παίρνουν μέρος σ’ αυτή τη μεγάλη συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής και συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων του θεάτρου και του ευρύτερου κοινού.

Εκτός από τις παραστάσεις στο φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται παράπλευρες δράσεις ενημέρωσης και προβολές αρχειακού υλικού των ομάδων, μουσικά δρώμενα και άλλες εκδηλώσεις.

Σε συνεργασία με την ΑΚΜΕ Ανάπτυξης της Ποιότητας Ζωής των Εμποδιζόμενων Ατόμων «Δρω» οι παραστάσεις ερμηνεύονται παράλληλα στη νοηματική γλώσσα.

Το Θεατρικό ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. είναι ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξης ομάδων που ασχολούνται με το θέατρο, το χοροθέατρο, το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών κ.λπ. και οι οποίες κατά κύριο λόγο δρουν στην Ελλάδα. Λειτουργεί σε βάση συλλογική και στοχεύει στη συνάντηση, συνομιλία, συνεργασία, ανταλλαγή σε υλικοτεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο μεταξύ των μελών του, καθώς και σε συντονισμένες κρούσεις και διεκδικήσεις του Δικτύου απέναντι σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Βασική αρχή της πρωτοβουλίας είναι η υπεράσπιση της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας της καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς και η αυτοοργάνωση πέρα από μεσάζοντες, κομματικές, ιδεολογικές δεσμεύσεις και επιβολές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

18:30 «DESTINATION: PIG’S PLANET» (80′)
Ιδέα, εφαρμογή: Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι

Πόσο συχνά κάνει σεξ ένα γουρούνι;
Σταματάει να τρώει ένα γουρούνι; Πόσες μέρες την εβδομάδα δουλεύει; Σκέφτεται; Ελπίζει; Πονάει; Αγαπάει;…οι “γουρουνιές” ενός γιάπη, ενός fashion victim, ενός μετανάστη, μιας διανοούμενης, ενός τυχοδιώκτη και μιας μπαλαρίνας, συνταξιδεύουν σ’ ένα έργο με πολλά μποφόρ, γεμάτο απρόοπτα, μεταμορφώσεις και ψευδαισθήσεις, με μεγαλύτερο εμπόδιο τον ίδιο τους τον εαυτό! Θα καταφέρουν να φτάσουν ποτέ στην “Ιθάκη” τους;
Ιδέα, εφαρμογή: Θεατρική Ομάδα Λωτοφάγοι
Σκηνοθεσία:Αθηνά Αρσένη
Βοηθος Σκηνοθέτη: Μάυ Χάννα
Παίζουν: Αθηνά Αρσένη, Δάφνη Μανούσου, Αντώνης Σπίνουλας, Ιωάννα Σταυροπούλου, Χρήστος Συρμακέζης, Λεονάρντο Σφοντούρης, Μάυ Χάννα

20:30 «ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ» (20′)
Ομάδα: Ακροβάτες της Τέχνης του Λεωνίδα Σούλη
Η προκαθορισμένη και αναπόφευκτη “συνάντηση” δύο μέχρι χθες αγνώστων ανθρώπων μεταξύ τους, παραμένει δυνατή μέσα στο πέρασμα του χρόνου, περιμένοντας καρτερικά την κατάλληλη στιγμή ώστε να πάρει σάρκα και οστά. Τι ρόλο παίζουν σ’ αυτή , ο Έρωτας, η Τέχνη και ο Θάνατος; Ποιο είναι το “μετά”; Σε μια “μοιραία συνάντηση” σαν κι αυτή, όλα είναι ρευστά και συνάμα πιθανά. Σκηνοθ: Βασίλης Λαζαρίδης.
Επιμέλεια μουσικής: Μάρη Λιώκη.
Παίζουν: Μάρη Λιώκη, Λεωνίδας Σούλης

21:15 «ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ» (40′)
Ομάδα: ¶τροπος
Μία solo performance
Από την ύπαρξη στην πλήξη – από την πλήξη στη συνάντηση – από ‘κει πάλι στην πλήξη, προς τη μη ύπαρξη – Αλλιώς – Ο αέναος αγώνας του εαυτού προς τον άλλο εαυτό – προς τον μη εαυτό – εκτός εαυτού ένα σκηνικό σύμπαν που ορίζεται από έναν ερμηνευτή και μία καρέκλα- ανάμεσα στον χορό μπούτο, στη μιμική, στο οργανικό τραγούδι, στο σωματικό θέατρο- μία performance κωμικο – τραγικής τελετουργίας οπού το σώμα γεννά τον ήχο και ο ήχος βαπτίζει τον λόγο – το τραγούδι- μέχρι τη σιωπή
Ιδέα/Κείμενο/Σκηνοθεσία/Ερμηνεία: Σταμάτης Ευσταθίου
Μουσική: Νίκος Κυριαζόπουλος
Φωτισμοί: Αλέξης Κοέν
Ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Χρονοπούλου
Φωτογραφία/Επιμέλεια αφίσας/Τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Βλασσόπουλος

22:15 «ΌΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ» του G.Foissy (35′)
Μετάφραση: Ελπίδα Μπραουδάκη
Ομάδα: Πείρα(γ)μα
Μια τρελή ιδέα περνάει από το μυαλό μου…
Μπορώ;
…Ονειρεύτηκαν,
μα λίγο πριν ονειρευτούν
…συναντήθηκαν
Μετάφραση: Ελπίδα Μπραουδάκη
Σκηνοθεσία / μουσική επιμέλεια: Ομάδα Πείρα(γ)μα
Ονειρεύονται οι ηθοποιοί: Βίβιαν Kραββαρίτη, Γιώργος Μοσκιού

23:15 «Η ΓΕΦΥΡΑ» & «ΩΣΠΕΡ ΠΕΛΕΚΑΝ Ή ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» (50′)
Του Πάρι Τακόπουλου
Ομάδα: Πρόκληση
Η υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις και τη κοινωνία ολόκληρη, δοσμένη αποκαλυπτικά με τον ανατρεπτικό και απολαυστικό λόγο του Πάρι Τακόπουλου.
Συγγραφέας: Πάρις Τακόπουλος
Σκηνοθεσία: Θωδ Εσπίριτου
Σκηνογραφία: Μπέττυ Λυρίτη
Μουσική: Κώστας Μαντζώρος
Ερμηνεύουν: Ράνια Πρέβεζα, Μιχαήλ Γιαννικάκης

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

12:00 «ΜΕΘΑΥΡΙΟ» (60′)
Ομάδα: Τσιριτσάντσουλες
Μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από 4 ετών και άνω
Οι αδελφές Χριστίνα και Νόνη μένουν σ’ ένα μικρό σπιτάκι πάνω σ’ ένα λόφο. Ένα βράδυ ξαφνικά βρίσκουν μυστηριωδώς δυο δωράκια που άφησε κάποιος άγνωστος στο σπίτι τους. Εκείνη την νύχτα τους επισκέπτεται το αγέννητο αδελφάκι τους και αυτό σημαίνει την αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας για τις δυο αδελφές. Το αδελφάκι που δεν έχει γεννηθεί ακόμα, βρίσκεται στην «¶λλη Χώρα» όπου η μουσική τον έχει μαγέψει. Για να τον ελευθερώσουν από την «¶λλη Χώρα» πρέπει οι αδελφές να ταξιδέψουν πολύ μακριά, πιο πέρα από τον παλιό μύλο…
Παίζουν:
Η Χριστίνα Χριστοδούλου-Χριστίνα/Μάγισσα
Η Ερμιόνη Δόβα-Νόνη/Νεραΐδα
Ο Κώστας Κοράκης-Μουσικός (Accordeon)
Ο Στέφανος Φίλος-Το Αδελφάκι/ Μουσικός (Βιολί)
Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Διασκευή-Ilja Sloep
Μουσική επιμέλεια-Κώστας Κοράκης, Στέφανος Φίλος

19:00 «ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» (20′)
Ομάδα: Τσιριτσάντσουλες
Μονόπρακτη φάρσα Commedia Dell’ Arte
Ο Pulcinella πάντα πεινασμένος, φτάνει στην πόλη με σκοπό να παίξει μουσική στο δρόμο για να βγάλει μεροκάματο. Το ίδιο όμως πόστο διεκδικεί και ο Von Flaouten, ένας ξεπεσμένος καθηγητής μουσικής. Η σύγκρουση για το πόστο θα είναι αναπόφευκτη και σφοδρή. Στο τέλος όμως θα συμφιλιωθούν συνειδητοποιώντας πως η συνεργασία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από την σύγκρουση και έτσι οι δυο τους φτιάχνουν μία νέα μουσική μπάντα.
Παίζουν: Μαρίνος Μουζάκης – Κωνσταντίνος Πουλής
Συλλογική Σκηνοθεσία

19: 45 «ΑΣΤΑΘΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠIΑ» (80′)
Ομάδα: Ρέμβη
Θεατρικό μονόπρακτο για δύο γυναικεία πρόσωπα
Πικρή κωμωδία, που το γέλιο θα μπορούσε να είναι και κλάμα.
«…Ένα σύγχρονο έργο δουλεμένο με μεράκι. Μία παράσταση που αφουγκράζεται το σφυγμό της σημερινής γενιάς. Το αδιέξοδο των σχέσεων, τους όρους συνύπαρξης του θηλυκού με το αρσενικό, το θεσμό της οικογένειας και το παιχνίδι της εξουσίας. Στη μάχη της αλήθειας με το ψέμα, του συμβιβασμού με την ακεραιότητα, της λογικής με το συναίσθημα είναι δυνατόν, τελικά, να επιτευχθεί ισορροπία;»
Σκηνοθεσία: Λίλιαν Καλλίτση
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Καφαντάρη
Μουσική: Λίλιαν Καλλίτση
Σκηνικά: Χαράλαμπος Χασιώτης
Κοστούμια: Λίτσα Αποστολίδη
Παίζουν: Ειρήνη Μελά, Λίλιαν Καλλίτση

21:30 «ΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ» του Τάκη Σαρρή (35′)
Ομάδα: Θέατρο Της Κούκλας
Ένας ρακοσυλλέκτης μαζεύει διάφορα άχρηστα μικροαντικείμενα.
Προσπαθεί να παίξει με αυτά και σιγά-σιγά τους δίνει ζωή και δημιουργεί έναν δικό του κόσμο φυγής και ονείρου. Παίζει μαζί τους διάφορες ιστορίες. Στην μοναξιά του έρχεται να προστεθεί ένας αδέσποτος σκύλος και γίνεται ο πιστός του σύντροφος.
Οι Αδέσποτοι είναι μια σόλο παράσταση που παρουσιάζεται από τον ηθοποιό – κουκλοπαίκτη Τάκη Σαρρή, που πάνω από 30 χρόνια ασχολείται με την τέχνη του θεάτρου της κούκλας.
Σ΄αυτήν συνδιαλέγονται αρμονικά οι κούκλες, οι μάσκες και η παντομίμα σ΄έναν κόσμο σιωπηλό, αλλά ιδιαίτερα ζωντανό.

22:30 «THE SPHINX GAME» 35′
Ομάδα: Fractals
Performance – Μια ψηφιακή μορφή τραγωδίας
Παίζουμε το “Παιχνίδι της Σφίγγας”: μια ψηφιακή μορφή τραγωδίας όπου το αίνιγμα της Σφίγγας μετατρέπεται σε παιχνίδι με την ειμαρμένη. To πεπρωμένο μπορεί ν’ αντιστραφεί εφόσον ο χρήστης του υπολογιστή θα αποκωδικοποιήσει τον χρόνο. Τότε το «παιχνίδι» τελειώνει. H Σφίγγα ενσαρκώνεται. Τίποτα δεν υπόκειται στην γραμμικότητα των γεγονότων: η Σφίγγα κι ο Οιδίπους έχουν το λιγότερο ΜΙΑ επιπλέον πιθανότητα ν’ ανατρέψουν το αναπόφευκτο… Το παιχνίδι-video game είναι στημένο σαν πρόγραμμα του power point και είναι στην διάθεση του κοινού και εκτός της παρουσίασης της performance.
Το παιχνίδι κατασκεύασαν οι: Τάνια Κίτσου, Ζωή Παπαδοπούλου, Τατιάνα Τριγώνη
Παίζουν: Χάρης Γιαννουχαηλίδης, Μιχάλης Μπουντουλούσης, Σπυριδούλα Αγαθονικιάδου,Θανάσης Διμηνάς, Ζωή Παπαδοπούλου
Μουσική: Παναγιώτης Μυτηλιναίος
Εγκατάσταση: Τατιάνα Τριγώνη
Σκηνοθεσία: Τάνια Κίτσου

23:30 «THE LOVER» (μια παράσταση βασισμένη στον Εραστή του Χ. Πίντερ) (45′)
Ομάδα Πείραμα
Η Σάρα φεύγει για το γραφείο της.
Ο Ρίτσαρντ μένει στο σπίτι περιμένοντας…
Ελεύθερη απόδοση- Σκηνοθεσία: Ομάδα Πείραμα
Μουσική: Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Φωτισμοί: Μάκης Φάρος
Σκηνικά: Drimcon
Παίζουν: Αλεξάνδρα Κολέτσου, Κώστας Δριμυλής

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

12:00 «ΜΕΘΑΥΡΙΟ» 60′
Ομάδα: Τσιριτσάντσουλες
Μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους από 4 ετών και άνω.

19:00 «ΤΟ OΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΚΟΛAΣΕΩΣ» (60′)
Πάνω σ’ ένα νεανικό κείμενο του Γκυστάβ Φλωμπέρ
Ομάδα: Μαύρο Πρόβατο του Γκυστάβ Φλωμπέρ
Το σώμα έχει ψυχή; Η ψυχή παίρνει πνεύμα; Το πνεύμα χωράει στο σώμα; Κι αν το σώμα έχει ψυχή;.. Η ψυχή έχει αξία να υπάρχει; Ένας έκπτωτος άγγελος – αλχημιστής, ο Σατανάς, μια αθώα(;) βοσκοπούλα κι επιτέλους! … ποιός κινεί τα νήματα;
Μια ιστορία βασισμένη πάνω στο «Όνειρο της Κολάσεως», ένα άγνωστο κείμενο της νιότης του Γκυστάβ Φλωμπέρ, του συγγραφέα της «Μαντάμ Μποβαρύ».
Μετάφραση – Σκηνοθεσία : Γιώργος Μουρελάτος
Σκηνικά: Ανδριανή, Στέφανος Γιαννούλης
Κοστούμια: Ανδριανή, Χαρά Παπαδοπούλου
Μακιγιάζ: Βούλα Κοψιά
Φωτισμοί: Ελένη Γιαννακοπούλου
Σχέδιο – Επιμέλεια προγράμματος: Στέφανος Γιαννούλης
Παίζουν: Μοίρα-Βούλα Κοψιά, Αρθούρος-Στέφανος Γιαννούλης, Σατανάς-Γιώργος Μουρελάτος, Ιουλιέτα-Χαρά Παπαδοπούλου

20:15 «ΟΙ ΕΡΧΟΜΕΝΟΙ» (20′)
Ομάδες: «Ξανθίας» και «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου»
Μικρό έργο σε μία πράξη, κωμωδία του παραλόγου
του Ελισσαίου Βλάχου
«Οι ερχόμενοι» ανήκουν σε μια σειρά από μονόπρακτα που φιλοδοξούν να παρουσιαστούν σε μια ενιαία παράσταση, μάλλον του χρόνου. Οι ήρωες του ριγμένοι τυχαία στο χώρο και το χρόνο, εκφράζουν υπαρξιακές και γνωσιοθεωρητικές αγωνίες, ελλείψει άλλης σοβαρότερης ασχολίας. Η κωμική τους φόρμα εμβαπτίζεται στο τραγικό πηγάδι της ύπαρξης, γεγονός που έρχεται σε συμφωνία με τις προγραμματικές δηλώσεις του «Ξανθία» και έτσι κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να μας κατηγορήσει για ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Κείμενο: Ελισσαίος Βλάχος
Σκηνοθεσία: Ομοίως
Σκηνικά: Οι συντελεστές – Κοστούμια: Οι εμπλεκόμενοι – Φωτισμοί: Ικανοί – Μουσική: Ατμοσφαιρική
Χορογραφίες: Πίνα Μπάους – Παραγωγή: «Ξανθίας» και «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου» (εδώέχουμε μπόλικους)
Παίζουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Παρασκευή Καλογεράκη

21:00 «ΑΡΙΑΔΝΗ Σ’ ΑΓΑΠΩ» της Αναστασίας Μπασσά (60′)
Ομάδα: Σκύλοι Στο Διάστημα
Ποιητικό θέατρο
Εδώ η Γυναίκα-Αριάδνη εισχωρεί, σπρωγμένη από την αναγκαιότητα που δημιουργεί ο ίδιος ο ψυχισμός της, στα άδυτα του ασυνείδητου για να φωτίσει τις αιτίες του αφόρητου πόνου της και να συναντηθεί με το πιο άγριο και αποτρόπαιο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, να το νικήσει ή να νικηθεί. Μετά από αυτή τη συνάντηση η Γυναίκα-Αριάδνη όταν αναδειχθεί νικήτρια στο φως του Ήλιου θα είναι ένας μεταμορφωμένος άνθρωπος. Θα έχει ζήσει μέσα της τα άρρητα μυστήρια. Ενώ ξεκινάει αναζητώντας ένα προδομένο «ανθρώπινο» έρωτα με τη νίκη της επάνω στα πιο αρχέγονα και άγρια ένστικτα θα έρθει σε επαφή με το Θείο έρωτα.
Συγγραφέας-Σκηνοθεσία-Σκηνικά- Μάσκες-Γλυπτά: Αναστασία Μπασσά
Μουσική-Στίχοι τραγουδιών: Γιάννης «Μπάχ» Σπυρόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Θοδωρής Μάντζας
Κοστούμια: Αθηνά Λιόση
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Ματρακούκα
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Καφίρη
Βοηθός παραγωγής: Αθηνά Λιόση
Παίζουν: Αναστασία Μπασσά: Αριάδνη – Χριστίνα Καφίρη: Σελήνη, Ίρις – Βαγγέλης Γουίδας: ¶νδρας, ¶νθρωπος-Χταπόδι, Μινώταυρος, ¶γγελος του Θανάτου – Παρασκευή Καλογεράκη: Γυναίκα-Σαύρα, Νέα-Γριά, Μάνα

22:15 «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ… ΑΛΛΗ ΜΙΑ» (35′)
Ομάδα: Έστω
Ένας παράφορος έρωτας.
Ένας παράφωνος χωρισμός.
Η τρέλα.
Ο θάνατος.
Μια συνηθισμένη ιστορία της διπλανής πόρτας.
Ή αλλιώς σ’ αγαπώ.
Τέλσον ή αλλιώς τέρμα, τέλος, όριο, σύνορο. Δύο γυναίκες στα όρια των προσωπικών τους νευρώσεων, στο τέλμα της μοναξιάς τους. Ο χρόνος τρέχει και τις κυνηγά. Η ζωή περνά και τους ξεφεύγει μέσα από τα χέρια. Θα προλάβουν; Κι αν κάποια στιγμή ο χρόνος σταματούσε; Εγκλωβισμένες σε ένα μη τόπο, σε ένα μη χρόνο ανακαλύπτουν ένα καινούργιο τρόπο να υπάρχουν και να συνυπάρχουν. Αλλαγή πορείας.
Σκηνοθετική επιμέλεια παράστασης: Αντώνης Κουτρουμπής
Ερμηνεύουν: Ελένη Γιαννακοπούλου, Τατιάνα Φραγκούλια

23:15 LIVE Αυτοσχέδια σύμπραξη μουσικών από ομάδες-μέλη του Θεατρικού ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:30 Ανοιχτή συζήτηση «Οι ανεξάρτητες θεατρικές ομάδες στο ελληνικό θεατρικό σύστημα» στο Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών (Τοσίτσα 11, Εξάρχεια, Τηλ: 210 8228936)

Ονειρευτήκαμε ένα κόσμο άλλο, πιο δίκαιο. Όπου η κώφωση είναι μια πόρτα ανοιχτή στον κόσμο. Σ’ ένα κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να νιώσει, να εκφραστεί, να ονειρευτεί, να ζήσει. Το θέατρο σου δίνει αυτά τα πράγματα. Σου δίνει συναισθήματα, σκέψεις και όνειρα, στιγμές από τη ζωή κάποιων άλλων. Ζωή που θα μπορούσε να είναι και η δική σου ζωή.
Η συνεργασία της Δρω με το Θεατρικό ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. στο Φεστιβάλ του Ιουνίου 2008 μας δίνει χαρά κι ελπίδα. Μας δίνει το δικαίωμα του ονείρου, το οποίο μέχρι στιγμής οι παράλογοι νόμοι του κράτους που θεωρούν τους κωφούς μη αρτιμελείς για να γίνουν ηθοποιοί, η άγνοια και η προκατάληψη που κρατούν τις θεατρικές σκηνές κλειστές στους διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μας το είχαν στερήσει.
Η διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στις θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα σε κωφά και βαρήκοα άτομα να αποκτήσουν προσβασιμότητα στα πολιτιστικά αγαθά και να παρακολουθήσουν ως κοινό μια σειρά θεατρικών παραστάσεων. Επιπλέον, να έχουν επιλογές στη θεατρική παράσταση που θα παρακολουθήσουν, χωρίς να περιμένουν μία παράσταση το χρόνο που θα διοργανωθεί «ειδικά» για «άτομα με ειδικές ανάγκες».
Το όνειρο της Δρω για το μέλλον περιέχει την αλλαγή των ρόλων. Δηλαδή να υπάρξουν επαγγελματίες κωφοί ηθοποιοί που θα παίζουν επί σκηνής και ακούον κοινό που θα παρακολουθεί την παράσταση με την υποστήριξη διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για την προφορική απόδοση των ρόλων.
Χαιρόμαστε με το παρόν, ελπίζουμε στο μέλλον κι ευχαριστούμε θερμά το Θεατρικο ΔΙΚ.ΑΝ.Ο.

Νίκος Γαλάνης
Διαχειριστής της Δρω

Συναυλία λήξης του φεστιβάλ

Το έντυπο πρόγραμμα του φεστιβάλ
dikano 002

Comments are closed