ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ στην Αντίπνοια και στο ΕΜΠΡΟΣ

Η θεατρική λειτουργία ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, εμπνευσμένη από το βιβλίο «Η Βίβλος για αθεόφοβους» του Τζόμπε Κοβάτα, (μτφ. Παναγιώτης Σκόνδρας, εκδ. Αστάρτη 1998) επιστρέφει με δύο παραστάσεις αυτήν την εβδομάδα.

Παρασκευή 23/2 στις 21:00 στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια (Αριστοβούλου και Πυλάδου κ. Πετράλωνα)
Σάββατο 24/2 στις 21:00 στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή) στα πλαίσια του φεστιβάλ υπεράπισης του ΕΜΠΡΟΣ.
Είσοδος ελεύθερη-έξοδος αμφίβολη.

Συντελεστές

Παίζουν και σκηνοθετούν τους εαυτούς τους: Ντίνα Μαυρίδου, Μαρίνος Μουζάκης
Πρωτότυπη μουσική: Μαρίνος Μουζάκης, Ειρήνη Τηνιακού
Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου
Κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου
Δραματουργία, μουσικές επιλογές, παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2020

Υπόθεση

Οι Τσιρτσάντσουλες, μετά από 24 χρόνια μεγάλης καλλιτεχνικής επιτυχίας και σφοδρής εμπορικής αποτυχίας, συνειδητοποίησαν πως η ενασχόληση με τον πολιτισμό δεν είναι πια βιώσιμη. Έτσι αποφάσισαν να μετατραπούν από καλλιτεχνική κολεκτίβα σε θρησκεία, ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Τσίρι, που ως τώρα εκτελούσε χρέη μασκότ της κολεκτίβας (και που λατρεύτηκε έτσι κι αλλιώς από τις Τσιριτσάντσουλες και τους φίλους τους όλα αυτά τα χρόνια) αναβαθμίστηκε σε έναν και μοναδικό «Τσίρι Θεούλη». Και όπως κάθε μονοθεϊστική θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, έχει ως αφετηρία την παλαιά διαθήκη. Το πρότζεκτ «Μετανοείτε» είναι μία λειτουργία-κήρυγμα του Θείου Τσίρι λόγου σε μια ιεραποστολική διαδικασία προσηλυτισμού πιστών σε όλη τη χώρα, το εξωτερικό κι άλλους πλανήτες.

Πληροφορίες για την παράσταση εδώ:

Comments are closed