Δήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Δυναμό

Το ΔΥΝΑΜΟ ξεκίνησε να λειτουργεί το 2012 και είναι ο χώρος που στεγάζει τις δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου “ΔΥΝΑΜΟ”. Βρίσκεται στην οδό Παραμυθίας 28-30 στον Κεραμεικό και είναι μια ενιαία αίθουσα συνολικού εμβαδού 105 τμ.

Ο πολιτιστικός σύλλογος “ΔΥΝΑΜΟ” ιδρύθηκε από διάφορους καλλιτέχνες κι ομάδες καλλιτεχνών που ασχολούνται με το θέατρο δρόμου, το τσίρκο, το χορό, τη μουσική και γενικότερα με αυτό που ονομάζεται “λαϊκό θέαμα”. Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου στους σκοπούς του συγκαταλέγεται η χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα πραγματοποίηση εκδηλώσεων θεατρικών, κινηματογραφικών, μουσικών, χορευτικών, φολκλορικών, θεαμάτων δρόμου, ακροβατικών, ζογκλερικών-ταχυδακτυλουργικών και τσίρκου.

Όλες οι παρουσιάσεις και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην έδρα του συλλόγου μας είναι με ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται σε έναν περιορισμένο αριθμό θεατών (μελών και φίλων του συλλόγου) της τάξεως των 50 ατόμων. Το “ΔΥΝΑΜΟ” είναι η έδρα ενός πολιτιστικού συλλόγου, δεν αξίωσε ποτέ να ονομαστεί “θέατρο”, πόσο μάλλον να πάρει άδεια λειτουργίας θεάτρου.

Διεκδικούμε το νόμιμο δικαίωμά μας να λειτουργούμε ως πολιτιστικός σύλλογος σύμφωνα με το καταστατικό μας, όπως αυτό εγκρίθηκε με την υπ’αριθμ. 5231/2011 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, καθώς και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών διαμέσου της τέχνης.

Comments are closed